«Από την αρχή της φετινής σεζόν ακούω συνεχώς τι θα γίνει του χρόνου...» - "Κόλαφος" ο Κώστας Τσουρός για τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ

«Καταλάβατε το καρφί...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο γνωστός δημοσιογράφος, Κώστας Τσουρός, τη φετινή σεζόν στην πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, "Ακόμα δεν είδες τίποτα", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Mega, κάθεται στην καρέκλα του παρουσιαστή. Τόσο από τη θέση, αλλά και από το βήμα που το δίνεται σχολιάζει πολλά πράγματα για την επικαιρότητα με αρκετά εύστοχο τρόπο.

Κάτι αντίστοιχο έκανε και σήμερα, Σάββατο 25 Νοεμβρίου, όπου με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε η Φαίη Σκορδά στις κάμερες των εκπομπών, με κύριο θέμα και κατά μία έννοια παράπονό της σχετικά με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ (δείτε εδώ τι είπε), αλλά και το αιχμηρό σχόλιο της Φλορίντας Πετρουτσέλι, προς τα λόγια της παρουσιάστριας (δείτε εδώ τι σημείωσε η δημοσιογράφος), δεν άντεξε και πήρε θέση. Φυσικά δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει και τα λεγόμενα της Ελένης Μενεγάκη, η οποία αντέδρασε κάπως έντονα σχετικά με το ζήτημα (δείτε τα λόγια της παρουσιάστριας). Όλα αυτά προέκυψαν με αφορμή ένα ολοκληρωμένο ρεπορτάζ, το οποίο συμπεριλάμβανε όλα τα γεγονότα, που σχολιάστηκαν τηλεοπτικά μέσα στην εβδομάδα.

Τα σχόλια του Κώστα Τσουρού για τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ

«Καταλάβατε το καρφί της Ελένης στο τέλος, έτσι; Ήταν υπονοούμενο, γιατί σε κάποιες εκπομπές λένε συνεχώς και για το μέλλον της Ελένης Μενεγάκη στην τηλεόραση. Από την αρχή της φετινής σεζόν ακούω, συνεχώς τι θα γίνει του χρόνου με την Ελένη Μενεγάκη. Δηλαδή αν είναι δυνατόν.

Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Ξέρεις ότι πολλές φορές αυτά που λέγονται είναι και σενάρια επιστημονικής φαντασίας, κάποιος ακούει κάτι ως φήμη και το βαφτίζει τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Αν δεν είναι κάτι τόσο χοντρό, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σε ενοχλήσει τι λέγεται, αν δεν ισχύει.

Καθένας ξέρει νομίζω πάνω-κάτω, εάν αξίζει στη δουλειά που κάνει. Ανασφαλής, νομίζω, πως είναι κάποιος που θεωρεί, ότι δεν είναι καλός σε αυτό που κάνει. Εάν είσαι καλός σε αυτό που κάνεις, ό,τι και να πουν στην τηλεόραση, η ανασφάλεια η δική σου δεν μπορεί να ξυπνήσει μέσα από το τι θα πει κάποιος άλλος σε ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Και να μην υπάρχει αυτή, η εκπομπή, που συμμετέχεις, αν είσαι καλός, θα είσαι σε μία άλλη εκπομπή. Εγώ πιστεύω, ότι ο καλός δεν χάνεται, αν και μπορεί να έχεις μία, δύο χρονιές, που να μην είσαι στην τηλεόραση, να είσαι εκτός.

Εγώ δόξα τω Θεώ, δεν έχω φύγει από την τηλεόραση κανέναν χρόνο, από τότε που ξεκίνησα. Δεν λέω, ότι είναι αξιοκρατικό, αλλά αν κάποιος ξέρει, ότι είναι καλός, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί αν κάποιος γράψει κάτι για εκείνον, ότι δεν θα συνεχίσει η εκπομπή, στην οποία είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παρουσιαστής της εκπομπής.