«Δεν υπάρχει χωρισμός γονιών που...» - Η αποκάλυψη του Κρατερού Κατσούλη για το διαζύγιο με την Κατερίνα Καραβάτου

«Όσο σοβαρή και να ήταν η σχέση, όσο ερωτευμένος και να έχεις υπάρξει, οφείλεις να...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP/ 2019
NDP/ 2019

Ο γνωστός ηθοποιός, Κρατερός Κατσούλης, υπήρξε παντρεμένος για περίπου δέκα χρόνια παντρεμένος με την αγαπημένη παρουσιάστρια, Κατερίνα Καραβάτου. Οι δυο τους λίγα έτη μετά από το διαζύγιο προσπαθούν να διατηρούν καλές σχέσεις μεταξύ τους, λόγω των δύο παιδιών που έχουν αποκτήσει, όπως έχει αναφέρει κι εκείνος δημόσια (δείτε εδώ τι είπε για τις σχέσεις τους σήμερα).

Μάλιστα, ο ηθοποιός παραχώρησε μία βαθιά αποκαλυπτική συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, "Ακόμα δεν είδες τίποτα", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του Mega, και στο δημοσιογράφο, Κώστα Τσουρό, σήμερα, Κυριακή 26 Νοεμβρίου. Μεταξύ άλλων μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, αλλά και για τη σχέση του με την πρώην σύζυγό του μετά το διαζύγιο.

Η εξομολόγηση του Κρατερού Κατσούλη για το διαζύγιό του με την Κατερίνα Καραβάτου

«Ήρθαμε στην Ελλάδα με το που τελείωσε η Δικτατορία. Δεν έχω την ελβετική υπηκοότητα, αν και γεννήθηκα εκεί, γιατί οι Ελβετοί είναι πιο αυστηροί.

Η μητέρα μου ήταν εικαστικός. Όταν γύρισε την Ελλάδα σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να προτείνει διάφορες εκπομπές παιδικού χαρακτήρα που θα συμμετείχα και παιδιά παίζοντας. Κάνει μία συνεργασία με την ΕΡΤ και συμμετείχα. Εμένα με ενδιέφερε η Γυμναστική Ακαδημία, όχι να γίνω ηθοποιός. Δεν το είχα σκεφτεί. Μιλώ με μία συμφοιτήτριά μου που έδινε σε δραματική σχολή και μου πρότεινε να δώσω εξετάσεις.

Ήμουν τυχερός γιατί είμαι από μία οικογένεια που ήταν τα πράγματα σαφή για τις αξίες και τα πιστεύω. Δεν υπήρχε διαχωρισμός άντρα – γυναίκα στο σπίτι μου και αυτό με ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Όταν άρχισα να κοινωνικοποιούμαι σε μεγάλη κλίμακα, εκτός σχολείου και συναναστροφών, άρχισα να παρατηρώ γύρω μου και βλέπω διαφορετικές συμπεριφορές και να με μπερδεύει αυτό. Έλεγα γιατί; Τι διαφορά έχει που είναι γυναίκα και άντρας; Δεν είμαστε άνθρωποι όλοι;. Αυτό αλήθεια δεν το καταλάβαινα και οι άλλοι δεν καταλάβαιναν που δεν καταλαβαίνω.

Δεν υπάρχει χωρισμός γονιών που να μην αφήνει κάτι στα παιδιά. Χώρισαν όταν ήμουν 10 ετών, σχεδόν όσο χώρισα κι εγώ. Αυτό ήταν μία μεγάλη μου αγωνία.

Δεν έχει μόνο πως το διαχειρίζεται το παιδί, είναι μία συνολική κατάσταση. Είναι μία σύμπραξη. Εάν οι ενήλικες το διαχειρίζονται σωστά, καλά, δηλαδή να μην διαταραχθεί το πολύ σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας και της αγάπης. Εάν αυτά συνεχίσουν να υπάρχουν έμπρακτα τότε έχεις να κάνεις με πράγματα που είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμα.

Προσωπικό κομμάτι με την Κατερίνα Καραβάτου δεν υπάρχει. Όσο σοβαρή και να ήταν η σχέση, όσο ερωτευμένος και να έχεις υπάρξει, οφείλεις να το κάνεις αλλιώς. Δεν μπορείς, δεν αφορά εσένα πια. Θέλει υπέρβαση. Από τη στιγμή που θέλεις να χωρίσεις μ’ έναν άνθρωπο, προφανώς δεν έχει ευχάριστα συναισθήματα. Με την Κατερίνα Καραβάτου αποφασίσαμε ακαριαία ότι το δικό μας κομμάτι δεν έχει σημασία πια».

Για την παρουσίαση, είπε: «Ήταν πολύ ωραία και είχε πλάκα, μέσα σε όλη αυτή την δυσκολία και την ένταση το παρομοίαζα πάντα με διπλή παράσταση, και μάλιστα νωρίς. Κι εγώ απεχθάνομαι τις διπλές παραστάσεις. Ότι με είχε ενοχλήσει και ένιωθα ότι δεν ήταν δικής μου νοοτροπίας, το είχα επικοινωνήσει. Ότι έχει ειπωθεί για εμένα είναι τελειωμένο, δεν ασχολούμαι ξανά. Ότι δεν είναι τελειωμένο είναι στα δικαστήρια. Η πρώτη φορά που πήγα στα δικαστήρια ήταν το 1994, μόλις είχα βγει από την σχολή, γιατί δεν με πληρώνανε», αποκάλυψε ο ηθοποιός στην κάμερα της εκπομπής.