«Όταν ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη είναι σαν να είμαι στο γνωστό "γκέτο"...» - Η εξομολόγηση του Φάνη Μουρατίδη για την εφηβική του ηλικία 

«Ήμουν επιχειρηματίας στα κάλαντα»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Όταν ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη είναι σαν να είμαι στο γνωστό

Καλεσμένος στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/11, ο Φάνης Μουρατίδης. Ο ηθοποιός έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και μίλησε για τις παιδικές και εφηβικές του αναμνήσεις από την πολή του τη Θεσσαλονίκη.

Η εξομολόγηση του Φάνη Μουρατίδη για την εφηβική του ηλικία

«Ήμουν επιχειρηματίας στα κάλαντα. Τα έλεγα στα ποντιακά! Κάποιος μου είχε πει ότι θα μου δώσουν χιλιάρικο δραχμές. Πήγα την επόμενη φορά και μόλις τα είπα είδα ότι με κοίταζε κάπως επειδή δεν το περίμενε. Απέκτησα "πελάτη" που του τα έλεγα κάθε χρόνο.»

«Ήθελα να δείξω ότι μπορώ, τα κάλαντα για εμένα ήταν πολύ σημαντικά. Μαζεύαμε πέντε φράγκα για να πάρουμε ένα παντελόνι. Ήταν και γοητευτικό που πήγαινες και το κατάφερνες με την παρέα σου. Έπαιρνα και τον ξάδερφό μου έχοντας και λαχείο μαζί μας. Με τα χρόνια είχαμε αποκτήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον "πελάτη". είπε με χιούμορ ο ηθοποιός.

Δείτε επίσης: «Ξέρουν πολύ καλά ότι κι εγώ κι η μητέρα τους...» - Η εξομολόγηση του Φάνη Μουρατίδη για τα παιδιά του

«Οι παιδικοί μου φίλοι είναι και κουμπάροι μου. Έχουμε στενές σχέσεις! Έχουμε μεγαλώσει μαζί, οι πρώτες βόλτες μαζί, φλερτ μαζί. Γενικά όλες τις αμαρτίες μαζί. Δεν νομίζω ότι έχω δείξει κάτι διαφορετικό από αυτό που είμαι. Η δουλειά είναι όπως είναι. Δεν αλλάζει κάτι για μένα. Όταν συναντιέσαι με τους συμμαθητές σου, μπαίνεις στο βαγόνι της εφηβείας αμέσως. Γίνεται αυτή η περιπέτεια που είναι μαγική. Και σου θυμίζουν πράγματα που εσύ τα έχεις ξεχάσει.»

«Όταν ανεβαίνω στη Θεσσαλονίκη γιατί η γειτονιά μου είναι σαν να είμαι στο γνωστό γκέτο, και δεν σου κρύβω ότι συγκινούμαι πάρα πολύ. Ότι παραμένει αυτή η εικόνα ίδια, με μεταφέρει στην εποχή ότι είμαι ο πιτσιρικάς της γειτονιάς» πρόσθεσε.

Και να είναι κάποιος στο σπίτι, αν δεν δίνει τον χρόνο του στην οικογένειά του καλύτερα να λείπει. Εγώ εκείνη την εποχή μας μεγάλωνε και η γειτονιά. Αν έπρεπε η μητέρα σου να βγει στη δουλειά, βοηθούσε η γειτονιά. Εμένα η μητέρα μου όταν ξεκίνησε να κάνει προσπάθειες να δουλέψει, πήγαινα στην γειτόνισσα από κάτω και μου έφτιαχνε μακαρόνια. Έφτιαχνε ένα μικρό χωριό όλο αυτό. Αυτό ήταν για μένα αυτό που έχω στο κεφάλι μου μια εποχή πο νοσταλγώ» είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός.

Δείτε εδώ το βίντεο: