«Είναι ένα κομμάτι της ζωής μου!» - Η αποκάλυψη για την άγνωστη σχέση του Γιώργου Λιάγκα και της Καίτης Φίνου

«Αυτή  η πόρτα της κατάθλιψης...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Γιώργος Λιάγκας έκανε μια αποκάλυψη τη Δευτέρα (27/1) στο Πρωινό για την Καίτη Φίνου με αφορμή την πρόσφατη εξομολόγηση της Καίτης Φίνου σχετικά με τις κρίσεις πανικού και τη βοήθεια, που πήρε από το Αιγινήτειο.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στο κομμάτι της ψυχικής υγείας θέλοντας να περάσει το μήνυμα, πως δεν είναι ταμπού να περάσει κανείς μια δύσκολη περίοδο, να πάρει φαρμακευτική αγωγή ακόμα να νοσηλευτεί (δείτε εδώ την οργή της μετά την αποκάλυψη, που έκανε).

Από τη μεριά του ο Γώργος Λιάγκας αποκάλυψε την άγνωστη σχέση του με την Καίτη Φίνου, καθώς τη γνωρίζει πολύ καλά και ιδίως από την εποχή, που ήταν ζευγάρι με το Στάθη Ψάλτη, καθώς ο θείος του ο παρουσιαστή, Δημήτρης Λιάγκας ήταν ηθοποιός και έτσι υπήρχε μια επαφή με τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η άγνωστη σχέση του Γιώργου Λιάγκα με την Καίτη Φίνου

«Η Καίτη είναι ένα κομμάτι της ζωής μου. Έχουμε κάνει παρέα με την Καίτη Φίνου, διότι όταν ήταν με τον Στάθη Ψάλτη, ο αδελφός του πατέρα μου, ο Δημήτρης Λιάγκας, που είχε και ένα μπαρ στα Εξάρχεια ήταν ηθοποιός.

Τους έχω ζήσει πάρα πολύ, στο σπίτι μου μέσα την Καίτη με τον Στάθη. Ήταν ένα πολύ γελαστό παιδί, χαρούμενο κλπ. Και είδες, ότι αυτή η πόρτα της κατάθλιψης και της κρίσης πανικού μπορεί να χτυπήσει το οποιοδήποτε σπίτι και το πιο ευτυχισμένο, η κοπέλα αυτή, μια όμορφη κοπέλα, νέα, sex symbol, που την ήθελαν όλοι και ξαφνικά ο στιγματισμός μιας γενιάς της βιντεοταινίας, την οδήγησε τη γυναίκα να κρασάρει. Το μήνυμα είναι αυτό του Σταμάτη, της Καίτης», είπε η Καίτη Φίνου.

Η αποκάλυψη της Φίνου για το Αιγινήτειο

Το youweekly.gr επικοινώνησε με την Καίτη Φίνου, με την οποία είχαν συμπρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες της δεκαετίας του '80 (μεταξύ αυτών το «Βασικά καλησπέρα σας» και το «Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ»), που δηλώνει ότι τον υποστηρίζει σε αυτή την απόφαση, μοιράζεται μαζί μας λεπτομέρειες από τη γνωριμία και την συνεργασία τους, ενώ παράλληλα μας κάνει και μια πρωτοφανή αποκάλυψη για εκείνην .

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε η είδηση ότι ο Σταμάτης Γαρδέλης ζήτησε βοήθεια και νοσηλεύεται στο Δαφνί. Ποια είναι η άποψή σας γι' αυτό;

Πολύ καλά έκανε. Ο κόσμος πρέπει να αποβάλλει αυτά τα ταμπού, το ψυχιατρείο δεν είναι σαν αυτά που βλέπουμε στις ταινίες. Είμαι της άποψης ότι όλοι πρέπει να πηγαίνουν στο γιατρό, ειδικά όταν νοσούν ψυχικά ή νιώθουν αυτοκτονικές τάσεις. Κι εγώ πήγα να ζητήσω βοήθεια στο Αιγινήτειο, χωρίς να έχω νοσηλευτεί.

Πότε συνέβη αυτό;

Όταν ήμουν 38 χρονών. Τότε είχα διάφορες κρίσεις πανικού, κάτι που δεν βγάζαμε προς τα έξω. Τα ηρεμιστικά δίνονταν ακόμα χωρίς συνταγογράφηση, αλλά δεν ήθελα να τα παίρνω, οπότε πήγαινα από τον έναν ψυχίατρο στον άλλον και μου έδιναν πανάκριβα φάρμακα, που δεν νομίζω να τα συνάντησα ποτέ ξανά στη ζωή μου. Ήμουν τόσο απελπισμένη από τις κρίσεις πανικού, πήγαινα κάθε μέρα στο νοσοκομείο, που σηκώθηκα μία μέρα και είπα: «Αν είναι ντροπή, η μισή δική μου και η άλλη μισή σε όποιον με καταλάβει». Μπήκα στο Αιγινήτειο και πήγα κατ' ευθείαν στον διευθυντή, που δεν με γνώρισε γιατί είχα κάνει καστανά τα μαλλιά μου και του συστήθηκα με το επίθετο του βιολογικού μου πατέρα. Του είπα κλαίγοντας: «Σας παρακαλώ, πηγαίνω κάθε μέρα στα επείγοντα. Είναι τέσσερα χρόνια αυτή η ιστορία, δεν μπορώ να ζήσω έτσι». Μου έγραψε ένα φάρμακο και από τότε δεν με ξανάπιασαν κρίσεις πανικού. Τώρα ήρθε η ευκαιρία να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σωτήρα μου, την εποχή του '98 ήταν διευθυντής στο Αιγινήτειο.

Κάποτε ήταν ταμπού να λέγονται αυτά;

Αν ήταν ταμπού λέει... Είχα ζητήσει μισό ηρεμιστικό για να βγάλω την παράσταση, από μία συνάδελφό μου που ήξερα ότι παίρνει, και έκανε ότι δεν ήξερε τίποτα. Οι περισσότερες ήταν με ηρεμιστικά τότε, μην ξεχνάμε ότι ήμασταν σε ένα επάγγελμα που δουλεύαμε χειμώνα-καλοκαίρι και ταυτόχρονα ψάχναμε για δουλειά, οπότε αυτό μας δημιουργούσε πολλές ανασφάλειες όσο και αν ήμασταν πρωταγωνίστριες.

Πώς ήταν ο Σταμάτης Γαρδέλης σαν άνθρωπος όταν τον γνωρίσατε;

Ο Σταμάτης ήταν ένα καταπληκτικό παιδί και μεγάλο ταλέντο. Όταν σταμάτησε να πηγαίνει καλά ο κινηματογράφος κάναμε και μία βιντεοκασέτα, που λεγόταν «Ένας παράξενος έρωτας», και δουλέψαμε πολύ καλά μαζί, χωρίς προβλήματα. Δεν κάναμε παρέα μετά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπούσα σαν άνθρωπο.

Επειδή κάνατε ένα επάγγελμα με προβολή, αυτό μεταφράστηκε κάποια στιγμή σε έπαρση;

Δεν ξέρω για τον Σταμάτη συγκεκριμένα, τουλάχιστον από αυτό που έβλεπα δεν ήταν έτσι. Ήταν ένα παιδί με κάποια δικά του «πιστεύω» και δεν ξέρω κατά πόσο σε επηρεάζει να μεγαλώνεις χωρίς να κάνεις αυτό που έχεις ονειρευτεί ξεκινώντας αυτή τη δουλειά. Για παράδειγμα εμένα με είχε ενοχλήσει για ένα διάστημα ότι ξεκίνησα τη δραματική σχολή και δεν έπαιξα Αντιγόνη, αλλά μόνο σε κωμωδίες, και ας με έκαναν αναγνωρίσιμη.

Ο Σταμάτης Γαρδέλης δήλωσε συγκεκριμένα ότι οι αυτοκτονικές του τάσεις πήγαζαν από ένα μεγάλο χρέος 80.000 ευρώ, και θα έβγαινε το σπίτι του σε πλειστηριασμό...

Είμαι σίγουρη ότι θα βγει πολύς κόσμος και θα τον κατηγορήσει, θα αναρωτιέται τι έκανε τα λεφτά που έβγαλε τότε με τις ταινίες, ή θα πει ότι τα έφαγε. Τα έχουν πει και για εμένα. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα, ούτε βγάλαμε τόσα λεφτά τότε για να ζήσουμε για μία ζωή. Τα χρήματα που παίρναμε τότε έφταναν για έναν χρόνο, ή αν κάναμε οικονομία και τρώγαμε μόνο ως καλεσμένοι σε events, όπως έκαναν κάποιοι, θα περνούσαμε 3-4 χρόνια. Αλλά και δέκα να ήταν, δεν βγαίνει ο λογαριασμός μέχρι σήμερα αν τα βάλεις κάτω...