Δυσαρεστημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Εκφράζω την ενόχλησή μου...» - Τι συνέβη

Η ανακοίνωση στο Instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Σήμερα, Τρίτη 28/11, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σκοπό να συναντηθεί με τον Βρετανό Πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ωστόσο λίγες ώρες πριν η συνάντηση αυτή πραγματοποιηθεί, ο Ρίσι Σούνακ την ακύρωσε, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους: «Ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο, και αποκτήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής. Ο νόμος του Βρετανικού Μουσείου απαγορεύει την αφαίρεση αντικειμένων από τη συλλογή του μουσείου. Δεν σχεδιάζουμε να αλλάξουμε το νόμο».

Δείτε επίσης: Μόνο ο Πρωθυπουργός δήλωσε το 2021 εισοδήματα άνω των 1,5 εκατομμυρίων - Τα ακίνητα και τα χρήματα που έχουν σε τράπεζες Μητσοτάκης & Μαρέβα

Η δυσαρέσκεια και η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Λίγο αργότερα, λοιπόν, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, προχώρησε σε μία ανακοίνωση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, κατά την οποία εξέφρασε την ενόχλησή του από την κίνηση αυτή, καθώς το ζήτημα των γλυπτών της χώρας δεν είναι το μόνο που θα ήθελε να συζητήσει μαζί του ο ίδιος.

«Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων», σημείωσε.

Η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού και του Στέφανου Κασσελάκη

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνάντησε το πρωί της Τετάρτης 1 Νοεμβρίου, για πρώτη φορά το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη στο γραφείο του στη Βουλή.

Αυτή είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά την ανάληψη καθηκόντων του νέου προέδρου. Βέβαια, να σημειώσουμε, πως οι δύο άνδρες είχαν γνωριστεί στη Νέα Υόρκη, σε μία κοινωνική εκδήλωση, όπως είχε αποκαλύψει ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Ο κούκλος σωματοφύλακάς του

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας μίλησε, μάλιστα, στις 23:00, στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή το νομοσχέδιο για την επιλογή των διοικήσεων δημόσιων οργανισμών.

Δείτε παρακάτω φωτογραφικό υλικό:

Κασσελάκης ΜητσοτάκηςΜητσοτάκης Κασσελάκης