Χώρισαν πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από 9 χρόνια σχέσης: Οριστικό τέλος για αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz

«Συνέβαιναν πράγματα στην σχέση αυτή που, λόγω φόρτου εργασίας, δεν τα έβλεπα»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Χώρισαν πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από 9 χρόνια σχέσης: Οριστικό τέλος για αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz

Από την θέση της στην Προεδρία του ΣΕΦ, η “Σιδηρά κυρία”, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ανοίγει για πρώτη φορά την καρδιά της στο περιοδικό YOU και τον Γιώργο Κακογιάννη και κάνει προσωπικές αποκαλύψεις σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση για την σοβαρή περιπέτεια που πέρασε με την υγεία της και πως την αντιμετωπίζει μέχρι σήμερα, τον χωρισμό από τον σύντροφό της μετά από 9 χρόνια σχέσης, την “κατάψυξη” ωαρίων και τις στιγμές που λύγισε...

Η αναφορά της Χριστίνας Τσιλιγκίρη στο YOU

Χώρισε η Χριστίνα Τσιλιγκίρη

Πόσες φορές έχεις χαρίσει δώρο στον εαυτό σου «ανάσες» χαλάρωσης από τις τόσες ευθύνες;

Ελάχιστες. Υπήρξαν πολλές φορές που είπα «δεν παλεύεται», όχι στις δραστηριότητες µε την δική µου επιχείρηση που έχω τον απόλυτο έλεγχο, περισσότερο στην διαχείριση ενός δηµόσιου οργανισµού, όπως το ΣΕΦ που η ευθύνη είναι µεγαλύτερη. Ο κόσµος δεν γνωρίζει πόσο σηµαντικό είναι ένας Πρόεδρος, από την θέση που έχει, να διαχειρίζεται κάποια θέµατα υπεύθυνα και να παίρνει αποφάσεις.

Το συνειδητοποιεί, όταν προκύπτουν σοβαρά προβλήµατα, όπως τα προβλήµατα που ανέκυψαν στο ΟΑΚΑ και η αρνητική δηµοσιότητα που ακολούθησε. Εµένα αυτή είναι η τρίτη ανανέωση στην διάρκεια της θητείας µου. Υπήρξαν αρκετές φορές που και εγώ ήρθα αντιµέτωπη µε πολλές αντίξοες συνθήκες, όπως π.χ µε τον covid, καταφέραµε όµως παρόλα αυτά να τα βγάλουµε πέρα και σε αυτό µε επιτυχία.

Υπήρξε στιγµή που «έσπασες»;

Φυσικά και υπήρξε. «Έσπασα» και έκλαιγα σαν µικρό παιδί, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να τα παρατήσω, ίσως γιατί τα χρόνια που ασχολήθηκα µε τον αθλητισµό, διδάχτηκα την πειθαρχία. Δεν έφτασα ποτέ σε σηµείο να τα παρατήσω στις έντονες πιέσεις που έχω δεχτεί, µέσα από τις υπεύθυνες θέσεις που έχω αναλάβει, αλλά, όλα αυτά είχαν σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία µου.

Για χάρη της δουλειάς άφησες ποτέ πίσω την γυναικεία σου φύση;

Είναι µεγάλο θέµα συζήτησης αυτό και αφορά όλες τις γυναίκες που βρίσκονται σε υπεύθυνες θέσεις και κατά πόσο µπορούν να ισορροπήσουν την δουλειά µε την ζωή, δεν είναι εύκολο. Εγώ για να το καταφέρω, το τελευταίο διάστηµα, έβαλα στη ζωή µου κάποιες δραστηριότητες που τις είχα παραµελήσει αρκετό καιρό. Πάω για τένις, γυµνάζοµαι, βγαίνω µε τους φίλους µου και χαλαρώνω. Υποσχέθηκα στον εαυτό µου και τον «απείλησα» ότι πρέπει να βρω λίγο χρόνο για εµένα.

Τι ήταν αυτό που σε παρακίνησε για να το κάνεις τώρα;

Δυο πράγµατα, πρώτον η εµπειρία που έχω και µπορώ να διαχειριστώ τώρα πιο εύκολα κάποιες καταστάσεις, και δεύτερον ένα µεγάλο... χαστούκι που έφαγα όταν χώρισα πέρυσι το καλοκαίρι µετά από 9 χρόνια σχέσης και συνειδητοποίησα ότι πρέπει να αναθεωρήσω τον τρόπο που σκέφτοµαι και να δώσω µεγαλύτερη βαρύτητα σε εµένα.

Σήµερα έχεις ακυρώσει από το µυαλό σου αυτά τα 9 χρόνια σχέσης;

Όχι, δεν ακυρώνω τίποτα. Για τις λάθος επιλογές µου φταίω µόνον εγώ και τα λάθη µού έγιναν µάθηµα για το µέλλον. Συνέβαιναν πράγµατα στην σχέση αυτή που, λόγω φόρτου εργασίας, δεν τα έβλεπα, ή -όπως συνήθως γίνεται-που δεν ήθελα να τα δω και τα κουκούλωνα. Εάν αυτά τα είχα συζητήσει από την αρχή της σχέσης, σίγουρα θα είχαν λυθεί, γιατί όπως φάνηκε εκ του αποτελέσµατος κάποια από αυτά µάλλον δεν τα είχε συνειδητοποιήσει ούτε ο πρώην σύντροφός µου...

Μήπως επειδή είσαι µια δυναµική γυναίκα, οι άντρες νιώθουν ότι τους ευνουχίζεις;

Πιθανόν να ισχύει. Το έχω ακούσει σε συζητήσεις που έχω κάνει µε άντρες και συµπέρανα, ότι ναι µεν τις πολύ δυναµικές γυναίκες τις θέλουν όλοι, αλλά στην σχέση µόλις δουν ότι δεν τα βγάζουν πέρα µαζί τους, προτιµάνε µια γυναίκα του χεριού τους.

Σε έναν ανδροκρατούµενο χώρο σαν αυτόν που βρίσκεσαι, ακολουθείς κανόνες επιβίωσης;

Όχι πια... Πρόβληµα αντιµετώπισα στην αρχή, λόγω του πολύ νεαρού της ηλικίας µου, που βρέθηκα σε έναν ανδροκρατούµενο χώρο και που στην καλύτερη, µε αντιµετώπιζαν σαν «γλάστρα». Σήµερα ο σεβασµός που εισπράττω από τους άντρες είναι µεγαλύτερος από αυτόν που έχω από τις γυναίκες. Εάν οι γυναίκες θέλουµε να «δυναµώσουµε» τη θέση µας στην κοινωνία, θα πρέπει αντί να τρωγόµαστε να ενωθούµε περισσότερο σε ένα κοινό µέτωπο.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνέντευξή της