Αθόρυβος και «βελούδινος» χωρισμός για πολύ γνωστό πολιτικό - Μετά από τριάντα χρόνια γάμου και δύο παιδιά

Δυσάρεστα νέα για την εγχώρια showbiz

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Ένα μήνα περίπου πριν τελειώσει το 2023 και καθημερινά έρχονται στο φως της δημοσιότητας δυσάρεστα νέα για αγαπημένα ζευγάρια της εγχώριας, αλλά και της ξένης, showbiz. Δυστυχώς οι χωρισμοί είναι πολλοί! Μετά από εκείνον πασίγνωστου αθλητή, ο οποίος φέρεται πως είχε ερωτικό συμβόλαιο για να μπορεί να κοιμάται με άλλες γυναίκες, αλλά τελικά ένα μήνα μετά τη γέννηση της κόρης του έχασε τη σύντροφό του από τη ζωή του - δείτε εδώ αναλυτικά, ανακοινώθηκε ένα ακόμη διαζύγιο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα On Time και το ρεπορτάζ της Σάσας Σταμάτη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Αβραμόπουλος και η σύζυγός του, Βίβιαν πλέον δεν είναι μαζί. Οι δυο τους μετρούν τριάντα χρόνια έγγαμου βίου, κατά τα οποία απέκτησαν δύο παιδιά. Παρά τις ευτυχισμένες στιγμές που πέρασαν μαζί, οι διαφορές τους φαίνεται πως ήταν περισσότερες από τα κοινά τους στοιχεία, γι' αυτό και αποφάσισαν να χωρίσουν.

Οι σχέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την πρώην σύζυγό του

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το αθόρυβο διαζύγιό τους δεν κρύβει καμία διαμάχη, αφού οι δύο γονείς διατηρούν άψογες σχέσεις για χάρη των παιδιών τους, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο ακόμη και τώρα.

Δημήτρης Αβραμόπουλος σύζυγος

«Δεν υπάρχουν μυστικά. Αγάπη, σεβασμός και εμπιστοσύνη. Με τη σύζυγό μου γνωριστήκαμε όταν ήμουν ακόμη διπλωμάτης και η είσοδός μου στην πολιτική έγινε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου του 1993, στη δεξίωση του γάμου μας, όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μαζί με τις ευχές του, μου ανακοίνωσε ότι από την επομένη θα ήμουν υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Αθηνών. Έτσι ναυάγησε και το ταξίδι του μέλιτος, που τελικά έγινε δέκα χρόνια μετά. Δεν σας κρύβω ότι σε όλη αυτή την ωραία και δυναμική περιπέτεια της πολιτικής, και με δεδομένες τις δυσκολίες και την πίεση, που αυτή σε μεγάλο βαθμό ασκείται και στην οικογένεια, οφείλω πολλά, αν όχι όλα, στη σύζυγό μου», δήλωνε ο πολιτικός για τη σύζυγό του σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 2021 στα «Παραπολιτικά».

Για τους δύο γιους του, τον Φίλιππο και τον Ιάσονα, ανέφερε: «Η σχέση μας είναι ιδανική. Έχουν μεγαλώσει πια. Είκοσι επτά ο Φίλιππος και είκοσι τεσσάρων ο Ιάσονας. Ο Ιάσονας ετοιμάζεται για τα μεταπτυχιακά του και ο Φίλιππος ολοκλήρωσε τις σπουδές του με μεγάλη επιτυχία και ξεκίνησε ήδη τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Εκείνο όμως που τους ξεχωρίζει είναι οι εξαίρετοι χαρακτήρες τους. Σε αυτό καθοριστική η συμβολή και των δυο μας, ιδιαίτερα της Βίβιαν».

Λίγα λόγια για τη ζωή του πολιτικού

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος (6 Ιουνίου 1953) είναι Έλληνας πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας, τέως Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέλος της Βουλής των Ελλήνων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, ενώ η καταγωγή του είναι από την Αρκαδία (Ελληνικό Γορτυνίας) και την Ηλεία (Αυγείο Ηλείας). Σπούδασε Δημόσιο Δίκαιο και Πολιτικές Επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Βρυξέλλες και τη Βοστώνη. Το 1980 αποφοίτησε από τη Διπλωματική Ακαδημία του Υπουργείου Εξωτερικών και ξεκίνησε επαγγελματική σταδιοδρομία στο Διπλωματικό Σώμα, η οποία ολοκληρώθηκε το 1993 με την ένταξή του στην πολιτική.

Από το 1995 έως το 2003 και για οκτώ χρόνια, διατέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων. Μεταξύ του 2001 και του 2002 υπήρξε αρχηγός του δικού του πολιτικού κόμματος, του Κινήματος Ελεύθερων Πολιτών (ΚΕΠ). Το 2004, ορίστηκε για πρώτη φορά Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, το 2006 Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το 2010 Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το 2011 Υπουργός Εθνικής Άμυνας και το 2012 Υπουργός Εξωτερικών.

Τον Ιούνιο του 2013 ανέλαβε για 2η φορά Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Από την 1η Νοεμβρίου του 2014, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναλαμβάνει Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Βικιπαίδεια