Οδυσσέας Σταμούλης: «Η συγκεκριμένη σημαδούρα ήταν σχεδόν...» - Τι έδειξε η αυτοψία στο σημείο που πνίγηκε ο γιος του

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της μητέρας του παιδιού

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στην εκπομπή Super Κατερίνα, σήμερα Πέμπτη 30/11 μίλησε ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού του Οδυσσέα Σταμούλη. Ο κ. Μαρακάκης αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν στον πνιγμό του 11χρονου, το καλοκαίρι που μας πέρασε στους Φούρνους Ικαρίας.

Να σημειώσουμε πως η είδηση πως ο γιος του ηθοποιού πέθανε, είχε σοκάρει όλες τις εκπομπές αλλά και τους ηθοποιούς, που μόνο για τα καλύτερα μιλούσαν για τη σχέση που είχαν πατέρας με γιο.

Οι αποκαλύψεις του δικηγόρου της οικογένειας Σταμούλη για το θάνατο του 11χρονου

Ο δικηγόρος λοιπόν, αποκάλυψε τι έδειξε η αυτοψία στο σημείο που έχασε τη ζωή του το παιδάκι.

«Ακόμα διεξάγεται προανάκριση και την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει και το σχέδιο της πραγματογνωμοσύνης και ο δικός μας δύτης που εκπροσωπεί την οικογένεια. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία είναι αδιαμφησβήτητα. Δηλαδή, πρώτα από όλα η συγκεκριμένη σημαδούρα ήταν σχεδόν τριπλάσια σε όγκο από τις υπόλοιπες, όπως έχουμε ξαναπεί δεν υπήρχε μέριμνα η πρόληψη των λουόμενων και των κατοίκων αναφορικά με την χρησιμότητα ή την τοποθέτηση τους.

Το προβληματικό και αυτό το οποίο κατά την άποψη μας ήταν και η αιτία του δυστυχήματος, ήταν ότι το σκοινί που ένωνε την σημαδούρα με την βάση της, ήταν πολύ μεγαλύτερο από το βάθος από το οποίο είχε τοποθετηθεί. Επίσης, εξαιρετικά επικίνδυνο, ήταν ότι το βάρος που κρατούσε την σημαδούρα ήταν πολύ ελαφρύ αναλογικά με τον όγκο του πλαστικού που έφερε η σημαδούρα στην επιφάνεια, δηλαδή με έναν απλό κυματισμό όλος αυτό ο όγκος μεταφερόταν προς την παραλία για αυτό και είχε ξεφύγει από την σειρά των σημαδούρων και είχε πάει πιο κοντά στην παραλία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρακάκης.

Η πρώτη δήλωση που είχε κάνει μπροστά στην κάμερα μετά την τραγωδία

Το βράδυ της Δευτέρας 13/11 πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης που πρωταγωνιστεί, «Ένας βλάκας και μισός», και προφανώς δεν μπορούσε να μην βρίσκεται εκεί.

Ο ηθοποιός για πρώτη φορά μετά από όλα αυτά, μίλησε στις κάμερες και το πόσο καταβεβλημένος και άβολος ήταν, ήταν εμφανέστατο. Μάλιστα όταν οι δημοσιογράφοι άρχισαν να τον βομβαρδίζουν από ερωτήσεις, η συμπρωταγωνίστριά του στην θεατρική παράσταση, τον πλησίασε, προφανώς για να αισθάνεται ασφαλής κι όχι μόνος...

«Ο καθένας πριν την παράσταση κάνει κάτι. Δε ξέρω τι να σας πω. Όχι, δε κάνω κάτι ιδιαίτερο. Τα όνειρα από την πραγματοποίησή τους απέχουν πάρα πολύ. Η τηλεόραση έχει τελειώσει για μένα».

Υπενθυμίζουμε πως νωρίτερα της ίδιας ημέρας - με την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης - πραγματοποιήθηκε και η κηδεία της πρώην συζύγου του (δείτε εδώ σπαρακτικό φωτογραφικό υλικό).