Έκοψε τις φλέβες του και πήδηξε από τον τρίτο όροφο - Οι τρεις διάσημοι Έλληνες που πέθαναν λόγω AIDS

Άφησαν το στίγμα τους στον καλλιτεχνικό χώρο, ο καθένας για τους λόγους του

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Έκοψε τις φλέβες του και πήδηξε από τον τρίτο όροφο - Οι τρεις διάσημοι Έλληνες που πέθαναν λόγω AIDS

Σήμερα 1 Δεκεμβρίου, η ημέρα είναι αφιερωμένη στο AIDS, στην πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπιση αυτού, αφού η πρώτη μέρα του τελευταίου μήνα του χρόνου είναι και η Παγκόσμια Ημέρα κατά της ασθένειας αυτής. Με αφορμή, λοιπόν, το γεγονός αυτό, συγκεντρώσαμε τα ονόματα των διάσημων Ελλήνων που έφυγαν από τη ζωή εξαιτίας της συγκεκριμένης αρρώστιας.

Δείτε επίσης: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS στο «ΒΟΧ2ΒΟΧ»

Οι διάσημοι Έλληνες που πέθαναν από AIDS

Λευτέρης Βουρνάς

Πρόκειται για τον ηθοποιό και διάσημος γόης του ελληνικού κινηματογράφου, ο οποίος γεννήθηκε το 1942, ωστόσο έδωσε ο ίδιος τέλος στη ζωή του την 1η Ιουλίου του 1987. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ανά τα χρόνια για τον θάνατό του, φέρεται πως είχε υποβληθεί σε εξετάσεις για AIDS, χωρίς να μπορεί να αντέξει να περιμένει μέχρι να λάβει τις απαντήσεις. Γι' αυτό έκοψε τις φλέβες του και πήδηξε από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Βέβαια, αναφέρεται πως τα τελευταία χρόνια της ζωής του υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν μόλις 45 χρονών.

Υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Σταυράκου και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο το 1962, στο έργο "Τα Κόκκινα Φανάρια". Έκτοτε ακολούθησαν πολλές ακόμη συμμετοχές σε παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, αλλά και σε παραγωγές βίντεο.

Αλέξανδρος Ιόλας

Ο λόγος για τον διάσημο και χαρακτηρισμένο ως "εκκεντρικό" συλλέκτη έργων τέχνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1908 στην Αλεξάνδρεια και πέθανε στις 8 Ιουνίου 1987 σε ηλικία 80 ετών, στο νοσοκομείο της Νέας Υόρκης λόγω του AIDS.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια, από το 1985 μέχρι και τον θάνατό του, ο Ιόλας αντιμετωπίστηκε με κακεντρέχεια από μεγάλη μερίδα του ελληνικού Τύπου, δημιουργώντας για εκείνον μία χυδαία εικόνα. Αντιμετώπισε κατηγορίες μέχρι και για αρχαιοκαπηλία, χωρίς ωστόσο η υπόθεση αυτή να φτάσει στο δικαστήριο, διότι τον πρόλαβε ο θάνατος.

Μπίλι Μπο

Βασίλης Κουρκουμέλης ήταν το πραγματικό του όνομα του σχεδιαστή μόδας. Ήταν μόλις 33 ετών όταν πέθανε από ΑIDS στις 13 Ιουνίου του 1987. Τότε ο θάνατός του προκάλεσε μεγάλη αίσθηση, καθώς η επιδημία του AIDS ήταν σχεδόν άγνωστη για τα δεδομένα της Ελλάδας και ο συγκεκριμένος ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που έγινε γνωστό δημόσια ότι έχασε τη ζωή του από αυτό. Στα media κυκλοφορεί και φωτογραφία του από την εικόνα του σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας και ακόμα προκαλεί σοκ.