«Eίναι πολύ δύσκολο να κουβαλάς το σύνδρομο...» - Συγκλονίζει η Αθηνά Οικονομάκου με τις νέες αποκαλύψεις της για την έναρξη ψυχοθεραπείας

«Οι κρίσεις άγχους ξεκινούσαν από...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Eίναι πολύ δύσκολο να κουβαλάς το σύνδρομο...» - Συγκλονίζει η Αθηνά Οικονομάκου με τις νέες αποκαλύψεις της για την έναρξη ψυχοθεραπείας

Η Αθηνά Οικονομάκου το Σάββατο 2/12 παρευρέθηκε στην εκπομπή I love Σουκού με την ηθοποιό να παραχωρεί μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη σχετικά με τα επαγγελματικά της, τα προσωπικά της και την οικογένειά, που έχει δημιουργήσει.

Είναι γνωστή η εξομολόγηση της ηθοποιού για τις κρίσεις άγχους, που έχει περάσει και το stage fright, που την οδήγησαν να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία για να καταφέρει να λύσει εσωτερικά και ψυχικά ζητήματα (δείτε εδώ το υπερσύγχρονο διώροφο σπίτι της).

Όπως τόνισε, η Αθηνά Οικονομάκου αισθάνεται πολύ τυχερή, που μπήκε στη διαδικασία να δουλέψει με τον εαυτό της πριν γίνει μητέρα, καθώς αποκτώντας παιδιά γεννήθηκαν νέοι φόβοι και πολύ διαφορετικά άγχη.

Η νέα εξομολόγηση της Αθηνάς Οικονομάκου για τις κρίσεις άγχους

«Eίναι πολύ δύσκολο να κουβαλάς το σύνδρομο του καλού κοριτσιού, ειδικά όταν το συνειδητοποιείς, γιατί όσο το κάνεις χωρίς να το έχεις αντιληφθεί, σου φαίνεται ότι έτσι κάνουν όλοι οι άνθρωποι. Περνώντας τα χρόνια, που αρχίζει να ζορίζει όλο αυτό και βλέπεις, ότι σε δυσκολεύει στην καθημερινότητα σου - που περνάνε οι άλλοι πάρα πολύ καλά με αυτό και είναι όλοι ικανοποιημένοι αλλά εσύ κάτι, ένα κομμάτι...

Αυτό άρχισε να με ζορίζει πολλά χρόνια πριν καμία 15 - 20 χρόνια πριν. Δεν ξέρω τι θα είχα πάθει αν δεν το είχα αντιληφθεί νωρίτερα, θα ήταν πολύ πιο πιο δύσκολα τα πράγματα θεωρώ. Ήδη το είχα συνειδητοποιήσει, είχα κάνει δουλειά με τον εαυτό μου, είχα ξεκινήσει ψυχοθεραπεία και πάλι δυσκολεύτηκα. Πόσω μάλλον να με έβρισκε τελείως αδούλευτη όλο αυτό.

Πλέον κάνω, ότι νιώθω, φέρομαι όπως αισθάνομαι , λέω ό,τι πιστεύω και εκφράζομαι με τον τρόπο, που νιώθω με την τελειότητα αυτή, που πηγάζει - εννοώ τη δική μου και τα δικά μου δεδομένα, όπως την έχω εγώ στο μυαλό μου από μωρό, γιατί αυτό με συνοδεύει σε όλη την ζωή μου. Δε θέλω να κάνω λάθος, δεν συγχωρώ στον εαυτό μου το λάθος, τώρα πια δεν ισχύει αυτό έχω να πω, δεν έχει φύγει τελείως αυτό το χαρακτηριστικό, γιατί θαύματα δε γίνονται σε αυτή τη ζωή, αυτός ο άνθρωπος είμαι, έτσι έχω δομηθεί, ωστόσο δε με αφορά τόσο, είμαι πολύ πιο ελεύθερη. Οι κρίσεις άγχους ξεκινούσαν από αυτό, κρίσεις πανικού δεν έχω πάθει ποτέ, γιατί ξέρω ότι είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό, από αυτό ξεκινούσα. Αυτοί οι άνθρωποι, που είναι έτσι θέλουν συνέχεια να τα έχουν όλα υπό έλεγχο. Πράγμα αδύνατον», είπε η Αθηνά Οικονομάκου.

Η εξομολόγηση για τα παιδιά και τον Μιχόπουλο

«Στο πρώτο παιδί δυσκολεύτηκα πολύ, είχα φόβο, ανασφάλεια και ενοχές, στο δεύτερο που τα είχα καταπολεμήσει όλα, βγήκε πιο αβίαστα. Το μικρό βλέπει το μεγάλο και παίζουν μαζί. Δεν μπορώ να πω ότι είμαι από τις μαμάδες που λένε "παναγία μου δεύτερο παιδί, διπλή κούραση". Εμένα το δεύτερο παιδί δεν έχω καταλάβει πώς μεγάλωσε. Πλέον λείπω αρκετά από το σπίτι και η μικρή γκρινιάζει, ενώ ο γιος μου είναι πιο συγκρατημένος», αποκάλυψε.

Όσον αφορά την οικογένεια της, εξομολογήθηκε: «Δεν είχα προσχεδιάσει το θέμα της οικογένειας. Ήταν ο άνθρωπος που γνώρισα, ήμουν πολύ τυχερή και με την τροπή που πήρε η σχέση, νομίζω ήρθε γρήγορα, ήμουν πολύ τυχερή σε αυτό το κομμάτι, γιατί ξέρω τι γίνεται γύρω μου, οπότε όλα ήρθαν ομαλά, ήρθε το πρώτο παιδί και όταν ένιωσα σίγουρη ήρθε και το δεύτερο», είχε πει η Αθηνά Οικονομάκου στο The 2night Show.

Δείτε το σπίτι που μένουν Μιχόπουλος - Οικονομάκου και έχουν στεγάσει την οικογένεια τους - Φωτογραφίες!