Γιορτινό το κλίμα στο Κοινωνία ώρα mega - Οι εκπλήξεις στο πλατό της εκπομπής

Χρόνια πολλα!!

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
Γιορτινό το κλίμα στο Κοινωνία ώρα mega - Οι εκπλήξεις στο πλατό της εκπομπής

Σε γιορτινό κλίμα, μπήκαν το πρωί της Δευτέρας 4/12, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος μαζί με την Ανθή Βούλγαρη στο πλατό του Κοινωνία Ώρα Mega. Οι δύο παρουσιάστές, με γιορτινή διάθεση, κήρυξαν την έναρξη του εορτασμού της εκπομπής με ένα απλό αληθινο δέντρο μέσα σε μία λάστρα όπου ο παρουσιαστής έβαλε στο αστέρι στην κορυφή ως ειθίσται.

Σε γιορτινό κλίμα το πλατό του Κοινωνία Ώρα Mega

«Έλα εδώ να σε φιλήσω. Είσαι το γούρι μας.» είπε η Βούλγαρη στον συνεργάτης της εκπομπής που έφερε τον δέντρο στο πλατό.

Στη συνέχεια, μετά την προβολή ενός ρεπορταζ, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη κάλεσαν την σαυνεργάτιδα τους, για να σβήσει μια τούρτα - σοκολατόπιτα, στον αέρα της εκπομπής, για τα γενέθλια της.

«Σήμερα είναι της Αγίας Βαρβάρας» είπε ο Χασαπόπουλος.

«Πριν πάμε στην Ξάνθη να πούμε ένα χρόνια πολλά στην Βιργινία μας» πρόσθεσε η Ανθή.

«Αν μου επιτρέπεται, να πω κάτι. Σήμερα έμελλε να μου κάνει δώρο την κηδεία του, ο νονός μου ο Βασίλης Βασιλικός. Σήμερα λοιπόν στις 11:00, στο Α΄Νεκροταφείο να κάνει μια δωρεά στην Ακαδημία της Μαρίας Κάλλας. Μια Ακαδημία που ο ίδιος ίδρυσε» είπε η εορτάζουσα δημοσιογράφος (δείτε εδώ τα σχόλια στο Twitter για τον θάνατο του μεγάλου συγγραφέα).

«Είχα ξεχάσει ότι ήταν ο νονός σου» απάντησε στο τέλος ο παρουσιαστής.

Δείτε εδώ τα βίντεο:

Ποιος ήταν ο Βασίλης Βασιλικός

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου έγινε γνωστό πως ο διάσημος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών και η ΕΣΗΕΑ, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, προχώρησε σε ανακοίνωση για το μέρος, την ημερομηνία και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί στην κηδεία του.

Γεννήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 1934 στη συνοικία των Ποταμουδίων Καβάλας. Είναι νυμφευμένος με την υψίφωνο Βάσω Παπαντωνίου και έχει μία κόρη. Οι γονείς του κατάγονταν από τη Θάσο. Πατέρας του ήταν ο δικηγόρος Νικόλαος Βασιλικός, που πολιτεύθηκε και εξελέγη βουλευτής Καβάλας το 1936 και μητέρα του η Καίτη Βασιλικού. Από το 1967 μέχρι το 1994 έζησε και εργάστηκε στο εξωτερικό (Ιταλία, Γαλλία, Νέα Υόρκη τα πρώτα 7 χρόνια εξόριστος από τη χούντα), με ένα τριετές διάλειμμα (1981-1984), κατά το οποίο ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γενικού διευθυντή της Ε.Ρ.Τ. επί κυβερνήσεως Ανδρέα Παπανδρέου.

Εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη σε ξένες παραγωγές, σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ, σεναριογράφος, επιμελητής σεναρίων, εισηγητής σεναρίων στην Arte (1990-1993), δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάστηκε με τον Νίκο Κούνδουρο στο σενάριο της ταινίας Μικρές Αφροδίτες. Διετέλεσε πρέσβης της Ελλάδας στην UNESCO (1996-2004). Διετέλεσε επίσης αντιπρόεδρος του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ε.Σ.Η.Ε.Α.