«Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων είναι τα μόνα που...» - Η δημόσια τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για το νέο νομοσχέδιο

«Εγώ, όπως με ξέρετε,  ανήκω στην κατηγορία των...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η γνωστή πολιτικός, Ντόρα Μπακογιάννη, έχει χαράξει μία πολύ μακρά και άκρως επιτυχημένη πορεία στο χώρο της, και συγκεκριμένα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι γνωστό, πως προέρχεται από μία οικογένεια πολιτικών, η οποία έχει μία μακρά ιστορία σε αυτό, και έχει φέρει πολλές αλλαγές στη χώρα.

Βρέθηκε καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του Σαββατοκύριακου, "MEGA Σαββατοκύριακο", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού του mega, χθες, Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο, που έρχεται προς ψήφισμα στη Βουλή, και το οποίο έχει φέρει ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με το γάμο των ομοφυλοφίλων, αλλά και τη δυνατότητα τους μέσα από αυτό να υιοθετούν παιδιά (δείτε εδώ τα σχόλια του Κωνσταντίνου Πλεύρη).

Το σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη για το γάμο των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία

«Αντιλαμβάνομαι και σέβομαι όλες τις αντιδράσεις, οι οποίες υπάρχουνε, γιατί αυτό το θέμα άπτεται τη ζωή των ανθρώπων και έχει διαφορετικές προσεγγίσεις. Εγώ, όπως με ξέρετε, ανήκω στην κατηγορία των εξαιρετικά παραδοσιακών ανθρώπων και έχω την οικογένεια πάνω από όλα, δηλαδή παραδοσιακή μαμά και παραδοσιακή γιαγιά.

Η πραγματικότητα, όμως λέει ότι σήμερα, δεν υπάρχουν μόνο οι πυρηνικές οικογένειες ή παραδοσιακές. Υπάρχουν οι μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που τα παιδιά είναι παιδιά χωρισμένων γονιών, και υπάρχουν και παιδιά ομόφυλων ζευγαριών, και σε αυτό το τελευταίο θα ήθελα να σταθώ. Όλα τα υπόλοιπα παιδιά έχουν δικαιώματα.

Τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών δεν έχουν δικαιώματα, και τι εννοώ με αυτό; Αν είσαι παιδί ομόφυλου ζευγαριού, είσαι βιολογικό παιδί του ενός ή του άλλου, άρα αναγνωρίζεσαι ως βιολογικό παιδί του ενός μόνο και ας είναι το ζευγάρι, το οποίο μεγαλώνει αυτό που μεγαλώνει το παιδί, έστω και αν μας "ξενίζει" το είδος του ζευγαριού, που είναι.

Αν ο μη γένοιτο πεθάνει ο βιολογικός γονέας, το παιδί αυτό πάει κατευθείαν στην πρόνοια, δεν έχει δικαίωμα να μείνει με τον άλλο γονιό, να τον κληρονομήσει, να πάρει τη διατροφή σε περίπτωση διαζυγίου. Βέβαια, και πιστεύω, πως για αυτούς τους λόγους πρέπει να επέλθει σύντομα το νομοσχέδιο, και να περάσει,

Αυτά, τα παιδάκια, λοιπόν σήμερα είναι αδικημένα από τον νόμο. Αυτά, τα παιδάκια, πρέπει να τα προστατεύσουμε. Και πρέπει να τα προστατεύσουμε, γιατί αυτό καθεαυτό το σύμφωνο συμβίωσης έχει δώσει τα δικαιώματα στο ζευγάρι. Αυτοί, που δεν έχουν δικαιώματα είναι τα παιδάκια.

Ήρθε, στο γραφείο μου, ένα νέο κορίτσι και μου είπε, ότι έχει ένα παιδί τριών ετών και ήταν άρρωστη, είχε καρκίνο. Μου λέει λοιπόν, ότι το παιδί της, δεν μπορεί να μεγαλώσει με τον άνθρωπο, που το μεγαλώνει και ζει μέχρι και σήμερα, θα της το πάρουνε. Αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο πρέπει να το καταλάβουμε αυτό το θέμα, γιατί η πολιτική είναι εδώ για να δίνει λύσεις σε προβλήματα υπαρκτά

Είναι σεβαστό, που υπάρχουνε βουλευτές και του κόμματός μας, το οποίο δε θέλουνε να το ψηφίσουν. Κάποιοι από αυτούς δεν είχαν ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης, και σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι το επικαλούνται. Προφανώς, και αυτοί οι άνθρωποι δε θα έπρεπε να υποστούν κυρώσεις, επειδή είναι θέμα συνείδησης», είπε χαρακτηριστικά η γνωστή πολιτικός.