«Περνάνε μια δύσκολη ιστορία μετά τη φάση του χωρισμού» - Η ειλικρινής αποκάλυψη της Κατερίνας Παπουτσάκη για τα παιδιά της

«Προσπάθησα...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Περνάνε μια δύσκολη ιστορία μετά τη φάση του χωρισμού» - Η ειλικρινής αποκάλυψη της Κατερίνας Παπουτσάκη για τα παιδιά της

Η Κατερίνα Παπουτσάκη την Τρίτη 5/12 παρευρέθηκε στην εκπομπή Ελένη με την ηθοποιό να παραχωρεί μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη για όλους τους τομείς της ζωής της εστιασμένη στο σήμερα και στις αλλαγές, που της έχουν συμβεί.

Είναι γνωστό, πως η ηθοποιός έχει αποκτήσει δύο παιδιά από τον γάμο με τον πρώην σύζυγό της με την ηθοποιό να έχει μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι, διαμορφωμένο έτσι ακριβώς, όπως το είχε ονειρευτεί (δείτε το εδώ).

Οι ισορροπίες έχουν αλλάξει λοιπόν, καθώς η Παπουτσάκη εκτός από μητέρα είναι και ηθοποιός και χρειάζεται να λείπει αρκετές ώρες από το σπίτι της, ειδικότερα τώρα, που οι δύο γιοι της έχουν δύο σπίτια - εκείνο του μπαμπά και της μαμάς.

Οι δηλώσεις της Κατερίνας Παπουτσάκη για τη ζωή της μετά τον χωρισμό

«Έχω πολλές αγωνίες στον ρόλο μου ως μαμά, αυτό δεν είναι κάτι που νομίζω, ότι τελειώνει ποτέ. Είμαι και ενοχική η αλήθεια είναι και αυτό είναι κάτι, που προσπαθώ να δουλέψω με τον χρόνο τα έχω πάει λίγο καλύτερα, αλλά όχι ολότελα καλά.

Αλλά ταυτόχρονα με αυτό αισθάνομαι και μία πίστη, επειδή είμαι αρκετά επικοινωνιακή με τα παιδιά και κοντά τους και έχουμε μια πολύ καλή σχέση και χτισμένη με πολύ αγάπη και κατανόηση και μία ανοιχτωσιά γενικά, αισθάνομαι ότι αυτός ο κώδικας είναι ένας πολύ σημαντικός κώδικας, οπότε και λάθη να γίνουν, επειδή η πρόθεση είναι πολύ ξεκάθαρη, δεν κάνω μόνο ό,τι μου λέει το ένστικτό μου, έχω διαβάσει, έχω συμβουλευτεί ειδικούς, οπότε αισθάνομαι, ότι κάπως καλά το πάω, αλλά προσπαθώ πολύ.

Δε μπορώ να χάνω τα βράδια των παιδιών. Το θέατρο είναι δύσκολο, που αγαπώ πολύ είναι δύσκολο task για να έχεις παιδιά. Είναι οι ώρες αυτές, που τα παιδιά σε χρειάζονται. Γενικά προσπαθώ πολύ να βρίσκω τον τρόπο. Προσπάθησα και το καλοκαίρι δε δούλεψα 4 μήνες για να είμαι με τα παιδιά, γιατί περνάνε μια δύσκολη ιστορία κλπ, εννοώ τη μετά φάση του χωρισμού, οπότε προσπαθώ να είμαι παρούσα και να είμαι εκεί, αφουγκράζομαι τις ανάγκες τους», είπε η Κατερίνα Παπουτσάκη.

Οι δυσκολίες της ως διαζευγμένη μητέρα

«Έχω υποσχεθεί να πω ένα γειά στον Κίμωνα, το γιο μου. Δεν συμβαίνει συχνά να με βλέπουν, έτυχε σήμερα που τους είχα μαζί μου. Στο θέατρο ήρθε ο γιος μου Μάξιμος, είχε και απορίες μετά, πολύ καίρια σημεία. Δεν μου κάνουν ερωτήσεις, που δεν μπορώ να απαντήσω. Απαντώ με τρόπο αλλά χωρίς να το αποφεύγω. Μιλάμε πάρα πολύ με τα παιδιά μου, συζητάμε πολλές ώρες. Γενικά είμαι καλά, υπάρχουν ζητήματα που θα βελτίωνα αλλά υπάρχει ισορροπία. Έχω πολύ φως στη ζωή μου, έχω τα παιδιά μου, ένα φωτεινό σπίτι, συναναστρέφομαι με πολύ φωτεινούς ανθρώπους και με ανθρώπους που με στηρίζουν, όπως και τους φίλους μου.

Είναι σημαδιακό, που είμαι σε αυτή τη δουλειά σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Αισθάνομαι ότι είναι πολύ θεραπευτικό σε πολλά επίπεδα. Δεν υπάρχει τοξικότητα στην δουλειά μου. Είναι δύσκολο για μία single μαμά να καταφέρει να συνδυάσει το να ζει τη ζωή του ένας άνθρωπος και ταυτόχρονα να κρατά τις ισορροπίες με τα παιδιά. Όλη η δυσκολία είναι στον καταμερισμό των ωρών μου, δεν φτάνουν. Και μέσα σε αυτό να μην χάσεις την ταυτότητά σου και να μην παραμελήσεις τον εαυτό σου, γιατί το σίγουρο είναι, ότι θα κάνεις το παν για τα παιδιά σου. Η αυτοφροντίδα είναι πολύ σημαντικό πράγμα», είπε η Κατερίνα Παπουτσάκη στο Χαμογέλα και Πάλι.