«Όποιος σας κρίνει είναι καθίκι...» - "Λύγισε" ο Γιάννης Πουλόπουλος με τον πατέρα της Ελπίδας Χούπα, που έχασε τη ζωή της στα Τέμπη

«Οι δικαστές του καναπέ με κρίνουν, επειδή...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Όποιος σας κρίνει είναι καθίκι...» -

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, το οποίο συντάραξε ολόκληρο το πανελλήνιο. Ωστόσο, οι εξελίξεις και οι ιστορίες των θυμάτων συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα, κάνοντας μας να θυμόμαστε τη θλίψη και το κακό που προκάλεσε σε τόσες οικογένειες (δείτε εδώ τι είπε πρόσφατα ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους εκεί).

Υπενθυμίζουμε, ότι το μοιραίο τρένο ξεκίνησε από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη με πολλούς επιβάτες νεαρής ηλικίας, κυρίως φοιτητές, οι οποίοι είχαν επισκεφτεί την πρωτεύουσα με αφορμή το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ώστε να περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς με τις οικογένειές τους. Ωστόσο, τα ξημερώματα μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, το επιβατικό τρένο προσέκρουσε με εμπορικό, με αποτέλεσμα 57 αθώες ψυχές να χάσουν τη ζωή τους, και αρκετοί τραυματίες να μείνουν σε κρίσιμη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εξαιτίας του γεγονότος, δεν ήταν λίγοι οι φοιτητές, που δε θα καταφέρουν να πάρουν το πτυχίο τους. Έτσι, λοιπόν το Πανεπιστήμιό τους αποφάσισε να κάνει μία τελετή απονομής προς τιμήν τους, όπου έδωσαν στις οικογένειες τους τα πτυχία, που προορίζονταν για εκείνους. Ο πατέρας της Ελπίδας Χούπα, η οποία ήταν ένα από τα θύματα, βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στην πρωινή εκπομπή, "Super Κατερίνα", η οποία προβάλλεται μέσα από τη συχνότητα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, και μίλησε για αυτό. Τα λόγια του, προκάλεσαν σε όλους ρίγη συγκίνησης, κάνοντας το δημοσιογράφο, Γιάννη Πουλόπουλο, να λυγίσει και να εκφράσει την αγανάκτησή του για τα σχόλια που δέχεται ο πατέρας.

Δάκρυσε ο Γιάννης Πουλόπουλος με τον πατέρα της Ελπίδας Χούπα, που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών

«Συζητήσαμε με τη σύζυγό μου και καταλήξαμε στο ότι είναι πολύ οδυνηρό να παρευρεθούμε σε αυτή την τελετή. Συζητήσαμε με τα αγόρια, τα δύο αδέρφια της Ελπίδας, οι οποίοι συγκατοικούσαν στη Θεσσαλονίκη και τα παιδιά δέχτηκαν να πάνε να το παραλάβουν το πτυχίο της. Φυσικά, και θέλαμε να δούμε τους καρπούς του κόπου του παιδιού μας. Είχαμε βγάλει και φωτογραφίες στο προηγούμενο πτυχίο. Αυτό ήταν το δεύτερο, στην Αρχιτεκτονική, ενώ είχε τελειώσει και Πολιτικός Μηχανικός στην Πάτρα. Μου είχε πει "μπαμπά θα κάνω μόνο τα δύο χρόνια της σχολής". Έστρωσε, διάβασε και από τα 400 παιδιά, που δίνανε κατατακτήριες, ήταν μέσα στα 13, που έπαιρνε η Αρχιτεκτονική. Δεν χόρταινε πτυχία το καημένο μου.

Επειδή, λέγονται διάφορα σχόλια από ανθρώπους του καναπέ, ο πατέρας μου πέθανε από καρδιά στα 64. Ποιος μου εγγυάται, αν θα τα έβγαζα εις πέρας, εάν πήγαινα σε αυτή την τελετή; Έχω κι άλλα παιδιά να ταΐσω, και έχω και σύζυγο, κουτσουρεύτηκε η οικογένειά μας, αλλά η ζωή συνεχίζεται για τους υπόλοιπους. Δεν μπορούν να με κρίνουν, επειδή δεν πήγα στην τελετή. Αυτοί που με κρίνουν είναι οι δικαστές του καναπέ και του τηλεκοντρόλ. Δεν θα έλεγα σε κάποιον να αλλάξουμε θέση, να πάω εγώ στον καναπέ και να έρθει εκείνος εδώ με παιδί σκοτωμένο. Δικαίωμα να με κρίνουν έχουν μόνοι οι υπόλοιποι 56», εξιστόρησε ο πατέρας της δύστυχης κοπέλας.

«Τον πόνο σας δεν μπορεί να τον καταλάβει κανένας, μην τους ακούτε. Δεν θα δίνετε σημασία σε τίποτα, το πένθος σας είναι σεβαστό από όλους. Δεν χρειάζεται κανείς να τους βάλει στη θέση τους. Αν κάποιος κάθεται και σχολιάζει αυτό, είναι καθίκι. Είστε ένας ήρωας, και καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά τη θέση σας, που θέλετε να μιλάτε για το παιδί σας και μέσα από αυτό αισθάνεστε, ότι ζει. Κανένας δεν θα σας πει πως να πενθήσετε το παιδί σας και πως να αντιδράτε από δω και πέρα. Θα κάνετε mute σε αυτές τις φωνές και θα κοιτάξετε να είστε καλά με την υπόλοιπη οικογένειά σας, και δε θα ακούτε κανέναν. Ο καλός θα πει καλό και ο κακός θα πει κακό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.