«Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιδί που “έφυγε” και οι γονείς του» - Βαρύ το κλίμα στο Ράδιο Αρβύλα με την αναφορά του Κανάκη στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

15 χρόνια πέρασαν από τότε...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιδί που “έφυγε” και οι γονείς του» - Βαρύ το κλίμα στο Ράδιο Αρβύλα με την αναφορά του Κανάκη στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου

Σαν σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, το 2008, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια, μετά από πυρά που δέχθηκε από το όπλο του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατά την διάρκεια επεισοδίων που πραγματοποιούνταν τότε στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά για την ιστορική αυτή ημέρα θέλησε να κάνει ο Αντώνης Κανάκης μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι του ΑΝΤ1, Ράδιο Αρβύλα, απαντώντας σε εκείνους που έκαναν λόγο για "μπαχαλάκηδες" εκείνη την περίοδο, μιλώντας επίσης για τον πόνο της οικογένειας του έφηβου που "χάθηκε".

Δείτε επίσης: «Δεν θα ξέρω μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί...» - Η πρώτη συνέντευξη της μητέρας του Γρηγορόπουλου μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα

Οι δηλώσεις του Αντώνη Κανάκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου

«Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για όλη την Ελλάδα, δεν περιμένατε εμάς να σας το πούμε. Είναι μία ημέρα που πριν από 15 χρόνια βιώσαμε μία από τις πιο αυθόρμητες, θα έλεγε κανείς, κοινωνικές αντιδράσεις σε ένα γεγονός που μας πλήγωσε όλους πάρα πολύ.

Ήταν κάποιες πολύ ιδιαίτερες ημέρες για την Ελλάδα τότε. Ήταν πραγματικά οργή λαού. Προσπαθούσαν βέβαια κάποιοι και διάφορα Μέσα να το παρουσιάσουν ως ότι ήταν οι γνωστοί μπαχαλάκηδες αλλά πολλά πράγματα γίνονται από τους γνωστούς μπαχαλάκηδες αλλά αυτό δεν ήταν οι μπαχαλάκηδες.

Αυτό ήταν πραγματικά μία οργισμένη κοινωνία, που το έδειχνε με χίλιους δυο τρόπους και ήταν ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες και για εμάς, γιατί τότε ξεκινούσε και η εκπομπή και βρεθήκαμε σε μία κατάσταση, κάνοντας μερικές από αυτές τις εκπομπές - παρενθέσεις.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει ότι δυστυχώς σαν σήμερα "έφυγε" ένα παλικάρι, ο Αλέξης, και σαν σήμερα, εμένα προσωπικά, όλα τα γύρω γύρω φεύγουν από το μυαλό μου. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιδί αυτό που “έφυγε” και οι γονείς του, η οικογένειά του, η μητέρα του, ο πατέρας του. Είναι ένα γεγονός αδιανόητο!», είπε.