Γονατιστός στο μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο Βασίλης Μπισμπίκης - Φωτογραφία

Η συγκινητική στιγμή προς τιμήν του νεαρού που έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου σήμερα, μία ημέρα που κανείς δεν ξεχνά, καθώς πριν 15 χρόνια, αυτή την ημέρα πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του Αλέξη Γρογορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Πλήθος κόσμου από το πρωί περνά από το μνημείο που στήθηκε στην περιοχή για να τιμήσει τον έφηβο που έχασε άδικα τη ζωή του και ανάμεσα στο κοινό εντοπίστηκε και ο Βασίλης Μπισμπίκης (που έκανε το επόμενο βήμα στη σχέση του με την Βανδή), ο οποίος φωτογραφήθηκε μπροστά από αυτό και δημοσίευσε την φωτογραφία αυτή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση του Βασίλη Μπισμπίκη μπροστά από το μνημείο για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Βασίλης Μπισμπίκης Αλέξης Γρηγορόπουλος

Οι δηλώσεις του Αντώνη Κανάκη για τη δολοφονία του τότε έφηβου

Ιδιαίτερη αναφορά για την ιστορική αυτή ημέρα θέλησε να κάνει ο Αντώνης Κανάκης μέσα από την εκπομπή του στο κανάλι του ΑΝΤ1, Ράδιο Αρβύλα, απαντώντας σε εκείνους που έκαναν λόγο για "μπαχαλάκηδες" εκείνη την περίοδο, μιλώντας επίσης για τον πόνο της οικογένειας του έφηβου που "χάθηκε".

Δείτε επίσης: «Δεν θα ξέρω μέχρι το τέλος της ζωής μου γιατί...» - Η πρώτη συνέντευξη της μητέρας του Γρηγορόπουλου μετά την αποφυλάκιση του Κορκονέα

«Σήμερα είναι μία πολύ ιδιαίτερη ημέρα για όλη την Ελλάδα, δεν περιμένατε εμάς να σας το πούμε. Είναι μία ημέρα που πριν από 15 χρόνια βιώσαμε μία από τις πιο αυθόρμητες, θα έλεγε κανείς, κοινωνικές αντιδράσεις σε ένα γεγονός που μας πλήγωσε όλους πάρα πολύ.

Ήταν κάποιες πολύ ιδιαίτερες ημέρες για την Ελλάδα τότε. Ήταν πραγματικά οργή λαού. Προσπαθούσαν βέβαια κάποιοι και διάφορα Μέσα να το παρουσιάσουν ως ότι ήταν οι γνωστοί μπαχαλάκηδες αλλά πολλά πράγματα γίνονται από τους γνωστούς μπαχαλάκηδες αλλά αυτό δεν ήταν οι μπαχαλάκηδες.

Αυτό ήταν πραγματικά μία οργισμένη κοινωνία, που το έδειχνε με χίλιους δυο τρόπους και ήταν ιδιαίτερα σημαντικές ημέρες και για εμάς, γιατί τότε ξεκινούσε και η εκπομπή και βρεθήκαμε σε μία κατάσταση, κάνοντας μερικές από αυτές τις εκπομπές - παρενθέσεις.

Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία σημασία. Σημασία έχει ότι δυστυχώς σαν σήμερα "έφυγε" ένα παλικάρι, ο Αλέξης, και σαν σήμερα, εμένα προσωπικά, όλα τα γύρω γύρω φεύγουν από το μυαλό μου. Το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι το παιδί αυτό που “έφυγε” και οι γονείς του, η οικογένειά του, η μητέρα του, ο πατέρας του. Είναι ένα γεγονός αδιανόητο!», είπε.