Ποιος παίκτης του Survivor μοιράζει συσσίτιο (Αποκλειστικές Φωτογραφίες)

Η φιλανθρωπική δράση του Σπύρου Μαρτίκα και της αδερφής του Θεοδώρας

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Ποιος παίκτης του Survivor μοιράζει συσσίτιο (Αποκλειστικές Φωτογραφίες)

Σε μία εποχή που η προσφορά και η αλληλεγγύη γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες έννοιες, τελικά υπάρχουν αχτίδες ελπίδας και ανθρωπιάς. Το youweekly.gr βρέθηκε στο ιστορικό φαρμακείο του Σπύρου και της Θεοδώρας Μαρτίκα στο Κερατσίνι, εκεί όπου κάθε Τετάρτη μεσημέρι μοιράζουν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη.

Στη γωνία της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, με τον πεζόδρομο της οδού Έβρου, ο φαρμακοποιός και πρώην παίκτης του Survivor μαζί με την αδερφή του έχουν να δώσουν ένα καζάνι γεμάτο από αγάπη. Άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ή έχουν κατάκοιτους συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, περνούν και παίρνουν μία μερίδα στην υγειά τους, με τους πιο εκδηλωτικούς να φωνάζουν «μπράβο» γι' αυτήν τη δράση τους.

Δείτε επίσης: Ο Σπύρος Μαρτίκας στο youweekly.gr: «Αυτός που μας λήστεψε είναι γνώριμος στο Κερατσίνι»

Σπύρος Μαρτίκας Θεοδώρα Μαρτίκα

Πάνω από 200 άτομα στο συσσίτιο

Η ανταπόκριση στο κάλεσμά τους είναι συγκινητική, από νοικοκυρές που ετοιμάζουν στο καζάνι το πιάτο της ημέρας και βοηθούν στο μοίρασμα. Κοκκινιστό αρακά με χοιρινό μαγείρεψαν συγκεκριμένα τις προάλλες, ό,τι έπρεπε για να ζεστάνει τις κρύες του χειμώνα, το οποίο έδιναν μαζί με ψωμάκι και φρέσκια τυρόπιτα. Κόσμος περίμενε από νωρίς το μεσημέρι, με το μοίρασμα να ξεκινάει λίγο μετά τη 1, και την ουρά να ανανεώνεται συνεχώς για τουλάχιστον μία ώρα ακόμα.

Ουρά συσσίτιο
Η ουρά από ανθρώπους ανανεωνόταν συνεχώς

Το καζάνι φτάνει κάθε φορά ίσα-ίσα, και κανείς δεν φεύγει παραπονεμένος. Πάνω από 200 άτομα συναντήσαμε στην πρόσφατη επίσκεψή μας, αλλά σύμφωνα με ανθρώπους που βοηθούν τακτικά σε αυτήν την κίνηση, άλλες φορές είναι ακόμα περισσότεροι. Όπως συνεχίζουν η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο, με την ακρίβεια να έχει κάνει κάθε πιάτο φαγητό ακόμα πιο πολύτιμο.

Φαγητό

Αυτή είναι μία κίνηση που ξεκίνησε από τον Σπύρο Μαρτίκα λίγο καιρό μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο Survivor, καθώς ήθελε να βοηθήσει τον κόσμο που αντιμετωπίζει δυσκολίες, έχοντας ζήσει κι εκείνος την πείνα από πρώτο χέρι. Μάλιστα το διάστημα που εκείνος έλειπε στο All Star, η Θεοδώρα ανέλαβε μόνη της να συνεχίσει αυτό το έργο.