«Μου έχει συμβεί να πω "δώσε μου ένα σημάδι Παναγία μου"», «Υπάρχουν πολλοί διαταραγμένοι» - Αμηχανία στο Πρωινό Σουσού ανάμεσα σε Τσολάκη & Τατσόπουλο

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Μου έχει συμβεί να πω

Στην εκπομπή του OPEN, Πρωινό Σουσού, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 8/12 ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος μίλησε για μία ανάρτηση που έκανε πρόσφατα σχετικά με την σειρά "Άγιος Παΐσιος", η οποία προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Με αφορμή, λοιπόν, τα όσα έγραψε, τα οποία προβλήθηκαν στον αέρα, ξεκίνησε μία συζήτηση με την Ελένη Τσολάκη (δείτε εδώ τις στιγμές τρόμου που έζησε πρόσφατα), με την παρουσιάστρια να εκφράζει τις απορίες της στα λεγόμενά του, σχετικά με τα θρησκευτικά παραμύθια και τις δηλώσεις περί πίστης και αποβλάκωσης.

Η αντίδραση της Ελένης Τσολάκη στις δηλώσεις του Πέτρου Τατσόπουλου

«Κάποιος που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιες απόψεις, δημιουργεί ένα σκιάχτρο των απόψεων αυτών και πολεμά αυτό το σκιάχτρο. Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα εάν η ιστορία του Παΐσιου παρουσιαζόταν ως ένα θρησκευτικό παραμύθι, όπως είναι. Αντιθέτως, πλασαρίστηκε ως ιστορική σειρά και εκεί είπα "κάπου ώπα". Κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο Παΐσιος ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Όταν, όμως, μέσα στη σειρά αποδέχεσαι ότι π.χ. ο Παΐσιος συνομιλεί με έναν φοιτητή βιολογίας για τον Δαρβίνο και να του λέει ότι όλα αυτά είναι αηδίες… ο Παΐσιος που πήγε μέχρι την Γ’ Δημοτικού. Λέει ότι όλα ξεκίνησαν με τον Αδάμ και την Εύα και τα λοιπά, ενώ έχει αμφιβολία ότι μπορεί να μην έγινε αυτό. Ζητάει, μάλιστα, ένα σημάδι από τον Θεό. Λέει "Χριστέ μου, σε παρακαλώ, αν δεν ισχύει, δώσε μου ένα σημάδι"», είπε αρχικά ο Πέτρος Τατσόπουλος, μεταξύ άλλων.

«Αυτό που ονομάζουμε θαύμα. Σε όλους μας όσοι πιστεύουμε έχει συμβεί να πούμε "δώσε μου ένα σημάδι, Παναγία μου. Εμένα μου έχει συμβεί να το πω», επισήμανε τότε η Ελένη Τσολάκη.

«Ελένη μου, αυτό το λέμε παραμύθι. Υπάρχουν πάρα πολλοί διαταραγμένοι άνθρωποι που μπορεί να βλέπουν πράγματα. Εγώ αντιμετωπίζω τα πάντα με βάση τη λογική», της ανταπάντησε ο ίδιος, ξεσηκώνοντας ξανά τις αντιδράσεις στο πλατό.

«Δεν είναι θέμα διαταραχής. Την πίστη την έχει κάποιος μέσα του. Δεν έχω δικαίωμα να πιστεύω όπου θέλω κι όπως θέλω; Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπου», ρώτησε η παρουσιάστρια, με τον Ποσειδώνα Γιαννόπουλο να αναρωτιέται: «Γιατί η πίστη να θεωρείται αποβλάκωση;».

«Ο Παΐσιος ήταν ένας καλοκάγαθος καλόγερος, ο οποίος όμως ήταν εμφανώς διαταραγμένος, γιατί διατεινόταν ο ίδιος ότι μιλούσε με σαύρες, ότι έκανε συζητήσεις και του απαντούσαν οι σαύρες. Αυτόν τον έχουν κάνει ένα brand στο όνομα του οποίου κάποιοι έχουν πλουτίσει», σχολίασε ο Πέτρος Τατσόπουλος καταλήγοντας.