«Γίνεται ένα λάθος, έπρεπε να...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Καίτης Φίνου για το πρόβλημα της υγείας της

«Δεν φοβόμουν, αλλά με...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
«Γίνεται ένα λάθος, έπρεπε να...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Καίτης Φίνου για το πρόβλημα της υγείας της

Η γνωστή ηθοποιός, Καίτη Φίνου, πριν από λίγο καιρό έκανε γνωστό, πως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την υγεία της (δείτε εδώ τι της συμβαίνει), για αυτό μίλησε και στη συνέντευξη, που παραχώρησε πρόσφατα μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην εφημερίδα "On Time", και τη δημοσιογράφο, Ρενέ Σαραντινού.

Η εξομολόγηση της Καίτης Φίνου για το πρόβλημα της υγείας της

Η υγεία σου πως είναι αυτή τη στιγμή;

Μια φορά αρρώστησα με Covid, γιατί πρόσεχα, αλλά μετά το Πάσχα κόλλησα. Πάντα είμαι με μάσκα, όταν μιλάω με άλλους – είναι η ηλικία και τα κιλά, δεν θέλω να περάσω αυτά που άκουσα από άλλους. Μου παρουσιάστηκαν διάφορα μετά το πρώτο διάστημα που βγήκα από το νοσοκομείο. Έλεγα "πως θα καθίσω στο νοσοκομείο χωρίς τηλεόραση;", αλλά με είχαν στο οξυγόνο, ήταν σαν να βρισκόμουν σε συννεφάκι και κοιμόμουν συνέχεια. Περίπου για ένα μήνα, από την κούραση, με το ζόρι πήγαινα στην τουαλέτα, λες και έσκαβα, ενώ σιγά σιγά έβλεπα την όραση μου να λιγοστεύει, να τα βλέπω πιο θαμπά γύρω τα πράγματα. Τα δόντια μου άρχισαν να πονάνε.

Ειδικά η κάτω γνάθος πονούσε τόσο πολύ που κάποια στιγμή νόμιζα ότι μου την τραβούσαν με τανάλια. Πήγα σε ένα νοσοκομείο και μου έκαναν μια ένεση, όπου έπαθα αλλεργικό σοκ... πρέπει να έφυγα για λίγο από τη ζωή. Θυμάμαι μόνο ότι έπεσα στη μέση του διαδρόμου του νοσοκομείου, ενώ κρατούσα τη γλώσσα μου, γιατί νόμιζα ότι είχε γεμίσει σπόρια. Δεν φοβόμουν, αλλά με ενοχλούσαν τα σπόρια και ζητούσα να με βοηθήσουν να τα βγάλω από το στόμα μου. Σαν όνειρο, θυμάμαι ότι με κουβάλησαν στο καρδιολογικό, ένιωθα κάποια τσιμπήματα, και μετά έμαθα ότι ήταν αλλεργικό σοκ κι αυτό που γινόταν στη γλώσσα μου ήταν που έκλεινε ο λαιμός μου. Μου έβαλαν ένα καλώδιο από τη μύτη, μάλλον κάμερα, και κατέβηκε κάτω από τον φάρυγγα.

φίνου υγεία

Τελικά έχασες τα δόντια σου;

Ναι, τα έχασα τα δόντια μου. Γίνεται ένα λάθος, έπρεπε να βάλω γέφυρα. Μετά το αλεργικό σοκ δεν αναλάμβαναν, πήγαινα από γιατρό σε γιατρό, ειδικά την πάνω μεριά. Τα δόντια άρχισαν σιγά σιγά να σπάνε και να μένουν μόνο οι ρίζες. Στα κάτω πήγα και έκανα εξαγωγή ριζών. Τώρα πρέπει να κάνω τα πάνω, τα οποία όμως συνδέονται με τα μάτια, όπου έχω την ωχρά κηλίδα. Τυφλώνομαι... Θα πρέπει να κάνω ενέσεις στα μάτια τον Φεβρουάριο. Με ενέσεις λένε ότι είμαι εντάξει. Αν δεν τις κάνω και το αφήσω, τυφλώνομαι. Θα κάνω μια επέμβαση σε γναθοχειρούργο, να βγάλω και τις ρίζες των επάνω δοντιών, γιατί δεν τα αναλαμβάνει οδοντίατρος από τη στιγμή που έχω και τα μάτια μου.