«Ήταν ο πυρήνας της ζωής μου...» - Τα τρυφερά λόγια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για τη Ζωή Λάσκαρη, λίγα χρόνια μετά το θάνατό της

«Μου λείπει η παρουσία της...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, υπήρξε για πολλά χρόνια παντρεμένος με τη γνωστή αι αγαπημένη ηθοποιό του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, Ζωή Λάσκαρη. Το ζευγάρι χώρισε ο θάνατος της καλλιτέχνιδας, ωστόσο ήταν ένα ζευγάρι, που έζησε πολλά πράγματα μαζί (δείτε τι είχε πει πρόσφατα ο δικηγόρος για τη σχέση τους).

Πρόσφατα, εκείνος βρέθηκε καλεσμένος και παραχώρησε μία συγκλονιστική συνέντευξη στην εκπομπή "Τετ α τετ", και τον παρουσιαστή της, Τάσο Τρύφωνος. Μεταξύ άλλων, ο ποινικολόγος αναφέρθηκε στη σχέση με τη σύντροφό του, και μας συγκίνησε με τον τρυφερό τρόπο, που μίλησε για εκείνη.

Τα τρυφερά λόγια του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για τη Ζωή Λάσκαρη

«Μου λείπει η παρουσία της. Η παρουσία της Ζωής. 41 χρόνια ήμασταν μαζί, πολλά τα χρόνια. Περάσαμε και φουρτούνες και μπουνάτσες, στιγμές αξέχαστες, αλησμόνητες, δύσκολες. Πολλά. Η παρουσία της όμως, με κεφαλαίο Π, ήταν μοναδική. και πολύ δυνατή. Έστω και σιωπηλή πολλές φορές. Συνεπώς αυτό δεν γεμίζει, δεν αντικαθίσταται, δεν αναπληρώνεται. Παραμένει το κενό. Απλώς συμφιλιώνεται κανείς με τον χρόνο με αυτό το κενό.

Δεν νομίζω πως υπάρχουν κανόνες, γι’ αυτό το πράγμα ούτε μπορώ να αναλύσω πως κατάφερα ή δεν κατάφερα. Στη δουλειά το έριχνα πάντοτε, εξάλλου της Ζωής της άρεσε αυτό και ήταν κάτι που την ικανοποιούσε και το ήθελε πολύ. Ποτέ δεν μου είπε πως αφιερώνω περισσότερο χρόνο στη δουλειά και ήμουν όσο μπορούσα παράλληλα.

Ήταν ο πυρήνας της ζωής μου, ο άξονας αναμφισβήτητα, η Ζωή. Τώρα πως τα κατάφερα και πως το προσπέρασα, είναι θέμα της εποχής εκείνης. Δεν μπορώ να κάνω μια καταγραφή ή να κάνω μια αναδρομή και να πω πως έτσι λειτούργησα εσωτερικά. Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα, το οποίο το αντιμετώπισα και , όπως σας είπα, η παρουσία παραμένει και έχω συμφιλιωθεί με αυτό το κενό, το οποίο δεν γεμίζει με τίποτα », ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός ποινικολόγος για την αγαπημένη του σύζυγο με πολύ τρυφερό τρόπο.