Θρήνος - Έφυγε από τη ζωή σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός

«Καλό σου ταξιδι καλέ μας...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Λίγο μετά την είδηση, που έγινε γνωστή την Τετάρτη 13/12 για τον θάνατο πασίγνωστου ηθοποιού (δείτε εδώ αναλυτικά), στη συνέχεια της ίδιας ημέρας γνωστοποιήθηκε μια ακόμη πολύ δυσάρεστη είδηση απώλειας Έλληνα ηθοποιού.

Πιο αναλυτικά, μέσα από τον λογαριασμό, που διατηρεί στο Facebook ο Σπύρος Μπιμπίλας ενημέρωσε τους διαδικτυακούς του φίλους και το κοινό του Δημήτρη Ζακυνθινού, πως ο τελευταίος δεν είναι πια στη ζωή.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ δεν μετέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του θανάτου, αρκέστηκε παρά μόνο να μιλήσει για το ταλέντο του Ζακυνθινού και την σπουδαία φιλία, που τους ένωνε.

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο Έλληνα ηθοποιού

«Εφυγε σήμερα ο αγαπημένος μας φίλος , ο σπουδαιος ηθοποιος μας του θεάτρου και του κινηματογράφου Δημήτρης Ζακυνθινός μετα απο μαχη λιγων μηνων με τις επιπλοκές της υγείας του...Μας ενωνε μια ειλικρινής,και βαθεια φιλία, απο τότε που μαζι πρωταγωνιστουσαμε στους θρυλικους ΙΕΡΟΣΥΛΟΥΣ του Θανου Λειβαδιτη πριν 42 χρόνια.

Ενας ευαισθητος μοναχικος ανθρωπος , πολυδιαβασμένος και ταλαντουχος....θα τον θυμόμαστε μεσα απο τους κινηματογραφικους ρόλους του και θα τον εχουμε πάντα στην καρδια μας, ετσι οπως τον συνηθισαμε απο τις ομορφες γιορταστικές βραδυές που οργάνωνε στο ζεστό του σπίτι..Καλό σου ταξιδι καλέ μας Δημήτρη..», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Λίγα λόγια για τη ζωή του ηθοποιού

Ο Δημήτρης Ζακυνθινός γεννήθηκε το 1939 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του”Εθνικού Θεάτρου”. Αποφοίτησε επίσης από την “Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου”. Πρωτοεμφανίζεται το 1965 με τη “Νέα Σκηνή” του Κωστή Λειβαδέα.

Ακολουθούν συνεργασίες με τον θίασο Μάρως Κοντού – Γ. Κωνσταντίνου – Ν. Ρίζου,τον θίασο Ζωής Λάσκαρη κ.ά. Ξεκινάει την καριέρα του και στον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία ” Κάτι κουρασμένα παλικάρια “. Έντονη υπήρξε η δραστηριότητα του και στην τηλεόραση.Υπήρξε εκφωνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας και παρουσίαζε για ένα μεγάλο διάστημα τις μόνιμες εκπομπές “Ταξιδεύοντας εδώ και εκεί”. Διετέλεσε μέλος του Σ.Ε.Η.

Πέθανε - Δημήτρης Ζακυνθινός

Πηγή: Ελληνικός Κινηματογράφος