Θρήνος για γνωστή Ελληνίδα πολιτικό - Πέθανε ο σύζυγός της και το ανακοίνωσε στο Facebook

Η παράκληση της οικογένειας

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή την Τετάρτη 13/12 μέσα από μία ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook πολύ γνωστής Ελληνίδας πολιτικού και πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ.

Ο λόγος για τον θάνατο του συζύγου της Εύης Χριστοφιλοπούλου , Δημήτρη Χριστοφιλόπουλου. Η πολιτικός με μία φωτογραφία του κάνει γνωστή την είδηση θανάτου, τις λεπτομέρειες της κηδείας, καθώς και την παράκληση της οικογένειας.

Δείτε επίσης: Θρήνος - Έφυγε από τη ζωή σπουδαίος Έλληνας ηθοποιό

Η ανάρτηση για τον θάνατο του συζύγου Ελληνίδας πολιτικού

«Την Παρασκευή 15/12 και ώρα 11:00, στον Ι.Ν Αγίας Μαρίνας στην Εκάλη, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μου σύζυγο Δημήτρη Χριστοφιλοπουλο.
Θερμή παράκληση αντί στεφάνων, στην μνήμη του, να στηριχθεί το ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ "Η ΑΡΩΓΗ".», έγραψε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η ζωή και η καριέρα της Εύης Χριστοφιλοπούλου

Η Εύη (Παρασκευή) Χριστοφιλοπούλου ( Αθήνα ,14 Απριλίου 1956) είναι Ελληνίδα πανεπιστημιακός, βουλευτής στην Εκλογική περιφέρεια Αττικής, εκλεγμένη με το ΠΑΣΟΚ από το 2004 - 2019.

Διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου.

Μετά τις Εκλογές του 2012 ανέλαβε Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του κόμματος μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μέχρι τις 25 Ιουνίου 2013, οπότε και ανέλαβε Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου γεννήθηκε το 1956 στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή της Νομικής Σχολής Δημήτρης Χριστοφιλόπουλος (απεβίωσε το 2023) και έχουν δύο παιδιά.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή της εισήχθη στη Σχολή Οικονομικών του Λονδίνου, όπου ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στις Πολιτικές επιστήμες, καθώς και το διδακτορικό της στο αντικείμενο της Δημόσιας Διοίκησης και Δημόσιας Πολιτικής. Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά και γαλλικά.

Εύη Χριστοφιλοπούλου - Σύζυγός - Πέθανε

Πηγή: Wikipedia