Πήδηξε στον Σηκουάνα και αυτοκτόνησε: Πέθανε η πρώτη ηθοποιός που κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Πήδηξε στον Σηκουάνα και αυτοκτόνησε: Πέθανε η πρώτη ηθοποιός που κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Το όνομα του Ζεράρ Ντεπαρντιέ έχει απασχολήσει τα ξένα μέσα, αλλά και την εγχώρια showbiz τα τελευταία χρόνια, καθώς πριν από δύο χρόνια άνοιξε ο ασκός του Αιόλου με την κατηγορία για βιασμό που δέχθηκε, καταλήγοντας να αντιμετωπίζει στην πορεία 13 γυναίκες στο σύνολο, οι οποίες δήλωσαν πως τις έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά (δείτε εδώ). Ο ίδιος μέχρι και αυτή τη στιγμή τα αρνείται όλα, αλλά η κοινή γνώμη δείχνει να έχει επηρεαστεί.

Την ώρα που τα πνεύματα, όμως, είχαν ηρεμήσει, μία είδηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, η οποία τάραξε τα νερά. Η πρώτη γυναίκα που κατηγόρησε ποτέ τον ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση τον Ιούνιο του 2019 βρέθηκε νεκρή μετά από αυτοκτονία.

Η σοκαριστική αυτοκτονία της γυναίκας που κατηγόρησε πρώτη τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση

Ο λόγος για την Γαλλίδα ηθοποιό Εμανουέλ Ντεμπεβέρ. Η ίδια αυτοκτόνησε στα 60 της χρόνια, πηδώντας στον ποταμό Σηκουάνα στις 7 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες από τα ξένα μέσα. Μάλιστα, πέθανε την ίδια ημέρα με την τηλεοπτική μετάδοση ενός ερευνητικού ντοκιμαντέρ σχετικά με τις καταγγελίες που έχουν σημειωθεί εναντίον του Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Σε αυτό περιλαμβάνονται οι ισχυρισμοί της σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από εκείνον στα γυρίσματα για την κινηματογραφική ταινία Danton του 1982, ένα δράμα εποχής σε σκηνοθεσία Andrzej Wajda, στο οποίο εκείνος υποδυόταν τον Georges Danton.

Ζεράρ Ντεπαρντιέ αυτοκτονία καταγγέλλουσας

Ποιος είναι ο κατηγορούμενος

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1948 και είναι Γάλλος, πολιτογραφημένος Ρώσος, ηθοποιός του κινηματογράφου. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από διακόσιες ταινίες, ερμηνεύοντας πληθώρα διαφορετικών ρόλων. Ο πιο γνωστός του είναι εκείνος του Οβελίξ στην ταινία "Αστερίξ και Οβελίξ εναντίον Καίσαρα", συμπρωταγωνιστώντας με τον Κριστιάν Κλαβιέ, το 1999. Η ταινία αυτή προτάθηκε για τέσσερα βραβεία Σεζάρ, κερδίζοντας τα τρία από αυτά.

Είναι νυμφευμένος με την Ελιζαμπέτ Γκινιό. Το 2008, πέθανε ο -επίσης ηθοποιός- γιος του, Γκιγιώμ, από οξεία πνευμονία.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα έχει επιζήσει από αεροπορικό ατύχημα, πενταπλό μπάι-πας και περισσότερα από 15 ατυχήματα με μοτοσυκλέτα.

Φέρεται να είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ και τον Φρανσουά Μιτεράν. Στις 4 Σεπτεμβρίου 2020 βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νέφσκι στο Παρίσι.

Πηγή: Βικιπαίδεια