«Έχω φάει μεγάλη κακοποίηση και παρενόχληση...» - Σοκάρει η Ειρήνη Νικολοπούλου με τις αποκαλύψεις της

«Στο τέλος απολύθηκα επειδή δεν υπέκυψα...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
«Έχω φάει μεγάλη κακοποίηση και παρενόχληση...» - Σοκάρει η Ειρήνη Νικολοπούλου με τις αποκαλύψεις της

Καλεσμένη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4, βρέθηκε η Ειρήνη Νικολοπούλου το πρωί της Πέμπτης 14/12. Η δημοσιογράφος, μεταξύ άλλων, προχώρησε σε μια σοκαριστική προσωπική αποκάλυψη λέγοντας ότι στο παρελθόν είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από πρόσωπα στον χώρο εργασίας της.

Πριν απο καιρό η δημοσιογράφος είχε μιλήσει στην κάμερα της εκπομπής «Τι λες τώρα» για το ίδιο θέμα και μεταξύ άλλων ανέφερε:«Έχω αισθανθεί ανταγωνισμό και από άνδρες και από γυναίκες. Οι άνδρες είχαν μεγαλύτερη εξουσία και σε έβλεπαν σαν “εξωτικό φρούτο” γιατί δεν ακολουθούσα την πεπατημένη...» (δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη).

Η αποκάλυψη της Ειρήνης Νικολοπούλου

«Τότε η δημοσιογραφία ήταν ένα καθαρά ανδροκρατούμενο επάγγελμα. Σιγά σιγά αρχίσαμε να μπαίνουμε και οι γυναίκες και τώρα μπορεί και να υπερτερούμε αριθμητικά. Με έβλεπαν σαν γυναίκα, μου έκαναν σεξιστικά σχόλια... Έχω φάει μεγάλη κακοποίηση σεξουαλική και παρενόχληση μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Ήταν μέρος μια καταστροφικής εμπειρίας έτσι έφυγα από τις εφημερίδες, με πάρα πολύ κλάμα, με πάρα πολύ στενοχώρια. Γι' αυτό χάρηκα με το metoo. Όλο αυτό το έχω ζήσει» αποκάλυψε.

«Με κολλούσαν στον τοίχο, πήγαινα Πρωτομαγιά και έβλεπα ότι δεν δούλευε κανείς, απλά ήθελε ο διευθυντής να είμαστε μόνοι. Στο τέλος απολύθηκα επειδή δεν υπέκυψα. Όταν το είπα μου είπαν "έτσι είναι τα πράγματα"» πρόσθεσε.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Λίγα λόγια για την Ειρήνη Νικολοπούλου

Η Ειρήνη Νικολοπούλου γεννήθηκε το 1958 στον Πειραιά. Είναι δημοσιογράφος, από τις μακροβιότερες παρουσιάστριες δελτίων ειδήσεων και εκπομπών της ελληνικής τηλεόρασης. Διακρίθηκε για τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που έλαβε από διεθνείς προσωπικότητες και ήταν η βασική παρουσιάστρια των δύο επίσημων εκπομπών της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας - 2004.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη συνοικία του Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, πήγε στο 47ο Δημοτικό Σχολείο και φοίτησε στο Α’ Δημόσιο Γυμνάσιο Θηλέων, ενώ από 6 ετών έλαβε και Γαλλική παιδεία. Με ιδιαίτερη κλίση στα καλλιτεχνικά, ασχολήθηκε με το τραγούδι και το θέατρο καθ’ όλη την διάρκεια των Γυμνασιακών και των πρώτων Πανεπιστημιακών σπουδών της.

Λόγω της καταγωγής της μητέρας της, Αικατερίνης Ταγκάλου από την Ερμιόνη πέρασε τα καλοκαίρια των νεανικών της χρόνων στη χερσόνησο της Αργολίδας, ενώ τακτικά επισκεπτόταν επίσης τα Τρόπαια και τα Λαγκάδια Γορτυνίας στην Αρκαδία, τα δύο χωριά του παππού και της γιαγιάς της από την πλευρά του πατέρα της, Λεωνίδα. Αγάπησε το σινεμά από παιδί, αφού ο κινηματογραφιστής πατέρας της, την είχε πάντα κοντά του, στο θερινό «Σινέ Αλάμπρα» στους Αμπελοκήπους.