«Δεν τα έκανε μόνος του! Είναι παιδί μου...» - Η αποκάλυψη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τον πατέρα Αντώνιο και την Κιβωτό του Κόσμου

«Του υπέδειξα ότι δεν...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Συνέντευξη στον Γιώργο Παπαδάκη και στην Μαρία Αναστασοπούλου για την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 παραχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και αυτή προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής 15/12. Ο ίδιος μίλησε αναλυτικά για το ζήτημα του γάμου τον ομόφυλων ζευγαριών και της τενκοθεσίας, ωστόσο ρωτήθηκε και για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου και τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ο πατέρας Αντώνιος.

Ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής αυτής οργάνωσης βρέθηκε αντιμέτωπος με καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά από παιδιά που έμειναν και μεγάλωσαν στις δομές του, οι οποίες όμως φέρεται πως πολύ πρόσφατα αποσύρθηκαν.

Δείτε επίσης: Συνεργάτης του πάτερ Αντώνιου θέλησε να μιλήσει με δύο παιδιά που φέρονται να απέσυραν τις καταγγελίες

Η αποκάλυψη του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για τις καταγγελίες κατά του πατέρα Αντώνιου

«Με τον Αντώνιο μιλήσαμε πολλές φορές. Του υπέδειξα ότι δεν είναι σωστή η πορεία του. Του είχα πει "μπες μέσα στην Εκκλησία, κάτω από τον έλεγχό της, και θα έχεις όλη τη δυνατότητα να εργαστείς". Άκουγε, δεν άκουγε, αλλά καμιά φορά και οι γύρω μας μας κάνουν πλεκτάνες. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Δεν τα έκανε μόνος του ο Αντώνιος. Και οι άλλοι... Πείτε ότι όλα είναι αλήθεια, ότι τα έχει κάνει, δεν παύει να είναι παιδί μου. Μη το ξεχνάτε. Δεν είμαι ούτε αστυνόμος ούτε δικαστικός ούτε εισαγγελέας ή στρατηγός, είμαι πατέρας. Μέχρι να βγει το τελικό αποτέλεσμα από τη Δικαιοσύνη, πρέπει να περιμένουμε. Αν ο Αντώνιος έρθει σε εμένα και πει "έκανα αυτά", είναι παιδί μου, δεν μπορώ να το καταδικάσω. Ας τα βρει η δικαιοσύνη. Αλλά μέχρι τότε πρέπει να περιμένουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αντίδραση της πρεσβυτέρας μετά την διάψευση των κατηγοριών του 15χρονου

Στον αέρα της εκπομπής του ALPHA, Super Κατερίνα, λοιπόν, το πρωί της Τετάρτης 15/11, προβλήθηκε η πρώτη αντίδραση της πρεσβυτέρας για το όλο ζήτημα, η οποία εξήγησε πως επιτέλους η αλήθεια έλαμψε και η ίδια με τον σύζυγό της πήραν μία ανάσα αισιοδοξίας ένα χρόνο αργότερα.

«Σήμερα για πρώτη μέρα, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο και μετά από όλη αυτή τη λάσπη που έχουν υποστεί ο πατήρ Αντώνιος κι εγώ, νιώθουμε ευτυχισμένοι, γιατί αρχίζει να φαίνεται η αλήθεια. Είναι αυτή που ξέραμε ούτως ή άλλως από την αρχή, αλλά αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνεται κιόλας. Έστω και λίγο αργά, τα παιδιά αρχίζουν και καταλαβαίνουν το λάθος τους και αρχίζουν και μετανοούν γι' αυτό και χάρηκα πάρα πολύ από τη δήλωση του μικρού, γιατί ζήτησε η δήλωση αυτή να πάει απευθείας στον πατέρα Αντώνιο, του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη κι αυτό δείχνει ότι μετάνιωσε», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: «Είναι σαν να μου προσβάλεις το σπίτι, την οικογένειά μου» - Η αποκάλυψη του Πάνου Μουζουράκη για τον πνευματικό του, πατέρα Αντώνιο, μετά τις καταγγελίες