Ισχυρή έκρηξη στο γραφείο της Μπάγιας Αντωνοπούλου: «Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα» - Βίντεο ντοκουμέντο

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε από τις ζημιές που σημειώθηκαν

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Μία ισχυρή έκρηξη πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 13/12 στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, σε κτίριο όπου βρίσκονται πολλά γραφεία και καταστήματα. Η Μπάγια Αντωνοπούλου, λοιπόν, προχώρησε σε μία σχετική ανάρτηση, καθώς από την έκρηξη προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές και στο κατάστημα της οικογένειάς της, αλλά και εκεί όπου εργάζεται και ο σύντροφός της, Νίκος Κώτσης και η ίδια (δείτε εδώ τα ευχάριστα που ανακοινώθηκαν για την σχέση τους).

Η δημοσιογράφος, συγκεκριμένα, εξήγησε πως ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες, ωστόσο δηλώνει φανερά απογοητευμένη και θυμωμένη με τους ανθρώπους που κρύβονται πίσω από την υπόθεση, οι οποίοι κατέστρεψαν κόπους μιας ζωής.

Η ανάρτηση της Μπάγιας Αντωνοπούλου για την έκρηξη στον Πειραιά

«"Κάποιοι" για αγνώστους λόγους, χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες κατέστρεψαν κόπους μιας ζωής. Εμείς και τα διπλανά καταστήματα πληρώσαμε το μίσος κάποιων συμφερόντων που ίσως να μη μάθουμε ποτέ. Η βόμβα στη Φίλωνος δυστυχώς κατέστρεψε τα γραφεία και το μαγαζί μας. Δε θέλω να εκφράσω όσα σκέφτομαι για τους ανθρώπους αυτούς, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα εμείς και τα υπόλοιπα τα μαγαζιά εδώ δε θα δουλέψουμε γιατί αυτοί οι «κάποιοι» το αποφάσισαν. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, είχαμε όμως τεράστιες υλικές ζημιές.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε, να προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια από μπάζα και τα κομμάτια της καρδιάς μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αρχικές εκτιμήσεις των αστυνομικών αναφέρουν πως υπήρξε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών που πιθανότατα πυροδοτήθηκαν από βραδύκαυστο φυτίλι με τον εκρηκτικό μηχανισμό να πιστεύεται ότι είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό δοχείο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιδιοκτήτρια του καταστήματος με τα παπούτσια που βρίσκεται στο ισόγειο, δήλωσε πως σε ένα από τα καταστήματα υπάρχει κάμερα ασφαλείας από την οποία οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν υλικό για να βρουν τον δράστη ή τους δράστες.

Στο ίδιο σημείο και κτίριο όπου φιλοξενούνται δικηγορικά γραφεία, ναυτιλιακή εταιρεία, ασφαλιστική εταιρεία, και όχι μόνο, είχαν τοποθετηθεί γκαζάκια το 2020.