«Έχεις ένα κράτος το οποίο δεν ασχολείται με τη ασφάλεια των παιδιών μας...» - "Καταπέλτης" ο Ντέμης Νικολαϊδης για τη βία στα γήπεδα

«Υπάρχει άγχος και φόβος για το τι θα συμβεί...»

Ιωάννα Βουτσή
Youweekly Editor
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ
NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΖΟΤΟΣ

Στην ερώτηση "Θα άφηνες το παιδί σου που είναι στην εφηβεία να πάει μόνο του στο γήπεδο;" απάντησε ο Ντέμης Νικολαϊδης, μέσα από βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram (δείτε εδώ τι είχε πει για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Καμπούρη από Χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ).

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια η βία στα γήπεδα είναι σε έξαρση και αρκετοί είναι εκείνοι που επιλέγουν να παρακολουθήσουν έναν αγώνα από το σαλόνι του σπιτιού τους προκειμένου να αποφύγουν δυσάρεστες καταστάσεις, πόσο μάλλον να επιτρέψουν στα παιδιά τους να πάνε μόνα τους σε κάποιο ματς.

Η απάντηση του Ντέμη Νικολαϊδη

«Μπορεί να το άφηνα. Δεν θα ήθελα, αλλά δύσκολα λες όχι. Στα ευρωπαϊκά γήπεδα πιο εύκολα θα το έκανα, στην Ελλάδα όχι.

Φοβάμαι, όπως όλοι νομίζω. Σίγουρα πάνε. Υπάρχει άγχος και φόβος για το τι θα συμβεί. Δεν χρειάζεται να μπλέξει το ίδιο το παιδί, αλλά είναι επικίνδυνα τα πράγματα στα ελληνικά γήπεδα, πράγμα το οποίο είναι λυπηρό.

Δεν έχει ασχοληθεί κανείς και άμα το δούμε συνολικά, έχεις ένα κράτος το οποίο δεν ασχολείται με τη ασφάλεια των παιδιών μας. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση, πρέπει κανονικά να πηγαίνουν μόνα τους τα παιδιά στα 16 τους στα γήπεδα, λογικό είναι.

Εκτός από όλα τα άλλα θέματα που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, είναι και αυτό πολύ σημαντικό. Δεν αισθανόμαστε πολύ άνετα σε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, ακόμα και στο μπάσκετ. Δεν μας αφήνει η Ελλάδα πολλά χρόνια τώρα να πηγαίνει μια παρέα 15-16-17 χρονών στα γήπεδα, να επιστρέφει και να είναι ασφαλής» είπε ο Ντέμης Νικολαϊδης.

Δείτε εδώ την ανάρτηση:

Η εξομολόγηση για τα παιδιά του

«Δεν είχα φανταστεί ότι θα έκανα αθλητική εκπομπή γιατί ήμουν κλειστός, αντικοινωνικός, αντιδημοσιογραφικός. Είχα κόμπλεξ και πρόβλημα και δεν μιλούσα στους δημοσιογράφους. Εγώ είχα το πρόβλημα όμως, όχι αυτοί. Τώρα είμαι πιο ανοιχτός και γι’ αυτό μιλάω και τώρα σε εσάς», ανέφερε αρχικά για το νέο βήμα αυτό, όπου παρουσιάζει τη δική του αθλητική εκπομπή στην τηλεόραση.

Στην συνέχεια, τον ρώτησαν και για τα παιδιά του, λέγοντας: «Ο γιος μου την βλέπει την εκπομπή, μου κάνει σχόλια, μου στέλνει πληροφορίες, είναι αυστηρός κριτής. Τέτοιους θέλουμε για να γινόμαστε καλύτεροι». Ενώ για την κόρη του: «Η κόρη μου Μελίνα είναι στο εξωτερικό οπότε δεν βλέπει την εκπομπή μου αλλά τα συζητάμε όλα. Θα βάλω την κόρη μου να βλέπει αθλητική εκπομπή; Αν δεν ασχολείσαι με το ποδόσφαιρό είναι λίγο βαρετό να το βλέπεις».

Σε ερώτηση αν παίζει ακόμα μπάλα, απάντησε: «Δεν παίζω μπάλα αυτό το διάστημα θα ξεκινήσω όμως. Για αρκετό καιρό είχα σταματήσει γιατί είχα πάρει και κιλά και δεν μπορούσα να παίζω ποδόσφαιρο».