«Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του Αθηνά και τα παιδιά του» - Πέθανε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Καλό παράδεισο...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφία αρχείου NDP Photo Agency

Θρήνος σκορπίστηκε στην εγχώρια showbiz το πρωί του Σαββάτου 16/12, καθώς μέσα από το προφίλ του Σπύρου Μπιμπίλα ανακοινώθηκε ο θάνατος του ηθοποιού Γιώργου Μιχαλακόπουλου σε ηλικία 85 ετών. Ο πρόεδρος του ΣΕΗ τον αποχαιρέτησε και έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Αναφορά στον θάνατό του έκαναν και στο I Love ΣουΚου, με τον Δημήτρη Μακαλιά να επισημαίνει: «Πολύ στενάχωρο...» και όλο το πλατό να εκφράζει την θλίψη του για το δυσάρεστο γεγονός.

Δείτε επίσης: Κατέρρευσε γνωστός τραγουδιστής πάνω στη σκηνή: «Έπεσε τραγουδώντας, είχε σπασμούς και πέθανε» - Θρήνος για τη σύζυγο και τη 2 μηνών κόρη του

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο Γιώργου Μιχαλακόπουλου

«Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε το θλιβερό νέο. Την τραγική απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό, το θέατρό μας και την οικογένεια των καλλιτεχνών ; μάθαμε την αποχώρηση από την ζωή του σπουδαίου ηθοποιού, ανθρώπου ,αγωνιστή, συνδικαλιστή, οικογενειάρχη, Γιώργου Μιχαλακόπουλου ... Το στίγμα που αφήνει δεν θα ξεχαστεί και τον ευγνωμονούμε για την παρακαταθήκη που μας αφήνει. Θερμά συλλυπητήρια στην αγαπημένη του σπουδαία Αθηνά και τα παιδιά του», έγραψε.

Η βιογραφία του

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του '70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Έχει κερδίσει το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.