«Σ' ευχαριστώ για όλα και για πάντα!» - Βαρύ πένθος για τον Τάσο Ιορδανίδη

Η συγκινητική ανάρτηση στα social media

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια πολύ στενάχωρη είδηση έγινε γνωστή το Σάββατο 16/12, καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, Γιώργος Μιχαλακόπουλος σε ηλικία 85 ετών με τον καλλιτεχνικό χώρο να αποχαιρετά με πολύ συγκινητικά λόγια.

Πρώτος ο Σπύρος Μπιμπίλας δημοσίευσε ένα post για τον Μιχαλακόπουλο (δείτε εδώ) και στη συνέχεια ανάμεσα στους ηθοποιούς, που τον αποχαιρέτησαν ήταν και ο Τάσος Ιορδανίδης.

Οι δύο ηθοποιοί είχαν συνεργαστεί στο θέατρο και φαίνεται πως είχαν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση. Ο Ιορδανίδης επέλεξε να δημοσιεύσει κοινές τους φωτογραφίες και να γράψει μερικά λόγια καρδιάς για τον εκλιπόντα.

Οι συγκινητικές αναρτήσεις του Τάσου Ιορδανίδη στα social media

«-"Πατέρα μου",τι κάνεις;
-Εδώ μικρέ!Μεγαλώνω αφηρημένα!

Σ´ευχαριστώ για όλα και για πάντα.
Όταν έρθει η ώρα θα πάμε μία Αίγινα.

Εις το επανιδείν», έγραψε ο Τάσος Ιορδανίδης.


Τάσος Ιορδανίδης - θρήνος

Η βιογραφία του ηθοποιού

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του '70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Έχει κερδίσει το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.