Ο θάνατός του ισοπέδωσε τον Πασχάλη Τερζή - Η φιλία και η άγνωστη κουμπαριά με τον Δημήτρη Μητροπάνο

«Είναι η επιλογή του και πρέπει να γίνει σεβαστή»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο αγαπημένος και αξεπέραστος λαϊκός τραγουδιστής, Πασχάλης Τερζής μπορεί να έζησε τεράστια δόξα στις μεγάλες πίστες με το κοινό να τον αποθεώνει, τα τελευταία χρόνια ωστόσο έχει αποφασίσει να ζει μια λιτή και ήσυχη ζωή (δείτε εδώ πως είναι στα 74 του χρόνια).

Οι λόγοι, που οδήγησαν τον Πασχάλη Τερζή να εγκαταλείψει το τραγούδι δεν ήταν ένας αλλά πολλοί. Ο ίδιος δεν έχει αναφερθεί σε αυτούς, ωστόσο πρόσωπα που τον γνωρίζουν καλά αποκαλύπτουν με το καιρό καταστάσεις, που ''λύγισαν'' τον Τερζή.

Μέσα από νέα συνέντευξη, που παραχώρησε ο Ηλίας Φιλίππου στην εφημερίδα ''Espresso Σαββατοκύριακο'' και στο δημοσιογράφο Ηλία Μαραβέγια μίλησε για τη συνεργασία του με τον Πασχάλη αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση, που είχε με τον κουμπάρο του, Δημήτρη Μητροπάνο. Ο θάνατος του τελευταίου μάλιστα ήταν ένας από τους καταλυτικούς λόγους, που τον οδήγησαν στην απομόνωση.

Οι καταστάσεις που ''λύγισαν'' τον Πασχάλη Τερζή

Με τον Πασχάλη Τερζή έχετε σήμερα επικοινωνία;

«Βέβαια, όπως και με όλους τους καλλιτέχνες με τους οποίους έγραψα πορεία. Με τον Πασχάλη, τον Ρέμο, τον Βέρτη, τον Κουρκούλη, την Θεοδωρίδου, την Ζήνα. Εγώ μαζί με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Λευτέρη Παπαδόπουλο κάναμε την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Πασχάλη Τερζή, η οποία θεωρώ πως ήταν πολύ αντιπροσωπευτική για εκείνον.

Από εκεί και μετά, λίγο ο θάνατος του κουμπάρου του, Δημήτρη Μητροπάνου, λίγο κάποια προβλήματα με τα οποία μπορεί να μην ένιωσε ο ίδιος καλά ή επειδή θεώρησε απλά πως ο δικός του κύκλος στο επάγγελμα έχει τελειώσει έπειτα από όλες αυτές τις τεράστιες επιτυχίες, δεν θέλησε να κάνει κάτι άλλο. Είναι η επιλογή του και πρέπει να γίνει σεβαστή. Όταν κάποιος δεν θέλει, είναι κακό να τον πιέζεις. Δικαίως ο κόσμος τον αγαπάει και είναι λογικό που του λείπει. Ο Πασχάλης Τερζής είναι ο μεγαλύτερος εν ζωή λαϊκός τραγουδιστής», είπε ο Ηλίας Φιλίππου.

Τερζής - Μητροπάνος

Το νησί που ξεκίνησε την καριέρα του ο Τερζής

Η ουσιαστική αρχή και επαφή με το χώρο του τραγουδιού για τον Τερζή έγινε στη Ρόδο το 1974 με το συνθέτη και μουσικό Γρηγόρη Τζιστούδη. Εκτός από τα λαϊκά τραγούδια ο Πασχάλης τραγουδούσε και δημοτικά και ενθουσίαζε το κοινό. Αν και είχε αρκετά χρόνια στο τραγούδι η συμμετοχή του στη δισκογραφία ξεκίνησε το 1980.

Στη συνέχεια, τον άκουσε ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος και τον έβαλε στη δισκογραφία. Ακολούθησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τον τίτλο “Λέω” το 1982. Η επιτυχία αυτού του δίσκου έγινε η αφετηρία για μια στενότερη συνεργασία και φιλία με τον συνθέτη. Παράλληλα με τη δισκογραφική τους δουλειά πραγματοποίησαν μαζί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και εμφανίσεις σε κέντρα της Θεσσαλονίκης.