Που και πότε θα γίνει η κηδεία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου

Το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μια πολύ δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή το Σάββατο 15/12 καθώς έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός, Γιώργος Μιχαλακόπουλος σε ηλικία 85 ετών με τον χώρο του ελληνικού θεάτρου να πενθεί (δείτε εδώ την συγκινητική ανάρτηση του Τάσου Ιορδανίδη).

Μέσα από ανάρτηση της Μαρίας Καβουκίδου στο Facebook την Δευτέρα 18/12 έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες για την κηδεία του εκλιπόντος. Πιο αναλυτικά, το τελευταίο αντίο στον Μιχαλακόπουλο θα ειπωθεί στο Α' νεκροταφείο Αθηνών την Τετάρτη 20/12.

Η ανακοίνωση για την κηδεία του Γιώργου Μιχαλακοπούλου

«Η κηδεία του Γιώργου Μιχαλακόπουλου θα γίνει την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στη 1:00 μ.μ στο Α´νεκροταφείο Αθηνών.
Θερμή παράκληση αντί στεφάνων στη μνήμη του ενισχύουμε το "Σπίτι του ηθοποιού" και το Τ.Α.Σ.Ε.Η», έγραψε η Μαρία Καβουκίδου.

Η βιογραφία του

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του '70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Έχει κερδίσει το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.