Σοφία Μουτίδου: «Και εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που γεννήθηκε ο Χριστός, αν και έχω κουραστεί...» - «Είναι ντεμέκ άθεη & προοδευτική», ξέσπασε ο Καραγιάννης

Το νέο της βίντεο για τους πιστούς προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σοφία Μουτίδου: «Και εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που γεννήθηκε ο Χριστός, αν και έχω κουραστεί...» - «Είναι ντεμέκ άθεη & προοδευτική», ξέσπασε ο Καραγιάννης

Η Σοφία Μουτίδου μέσα από το κανάλι της στο youtube και τα βίντεο που δημοσιεύει σε αυτό μιλά για διάφορα κοινωνικά θέματα και εκφράζει την δική της άποψή πάνω σε αυτά. Άλλες φορές με χιούμορ και άλλες φορές με πιο έντονο ύφος. Πριν από λίγες ημέρες ένα βίντεο για τους γονείς και τα ομοφυλόφιλα παιδιά είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις (δείτε εδώ), όμως τις προάλλες δημοσίευσε ένα ακόμη στο οποίο αναφερόταν στις γιορτές, στην προσμονή των Χριστουγέννων και την πίστη γενικότερα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει για εκείνη στον αέρα του Super Κατερίνα στον ALPHA, την Δευτέρα 18/12, ο Ανδρέας Καραγιάννης, ο οποίος δήλωσε πως έτσι προσβάλλει τους ανθρώπους της εκκλησίας και κοροϊδεύει εμμέσως το πρόσωπο του Ιησού Χριστού.

Η σφοδρή αντίδραση του Ανδρέα Καραγιάννη στο βίντεο της Σοφίας Μουτίδου

«Θέλω να καταρρίψουμε τους μύθους των Χριστουγέννων. Πόσες φορές πήγες στην εκκλησία αυτές τις μέρες; Φταίνε οι άθεοι, το ρίχνεις στους άθεους, αλλά δεν φταίνε αυτοί, καθόλου. Εμείς είμαστε έντιμοι άθεοι. Εσάς να δω που είστε οι θρήσκοι», αναφέρει η ηθοποιός.

Και σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Το βράδυ των Χριστουγέννων δεν πιστεύω να φάτε, να μην είστε στην εκκλησία με το ένα πόδι. Μην τυχόν και κάνετε τη ζωή που κάνουν οι άθεοι, “το νου σας γομάρια” που έλεγε και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας».

«Και εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που γεννήθηκε ο Χριστός, αν και έχω κουραστεί, κάθε φορά για 2023 χρόνια το ίδιο παραμύθι, αλλά χαίρομαι» καταλήγει στο βίντεο.

«Δυστυχώς γινόμαστε πάλι μάρτυρες μια ασχήμιας άνευ προηγουμένου. Βγαίνει ένας υποκριτής άνθρωπος και επιτίθεται συλλήβδην στους Χριστιανούς και κοροϊδεύει», φώναζε ο Ανδρέας Καραγιάννης έπειτα, με το πάνελ να ξεσηκώνεται και να του τονίζει πως ήταν χιουμοριστικό.

«Ο σκοπός ήταν να διχάσει και να περιγελάσει το πρόσωπο του Ιησού», συνέχισε και αποκάλυψε για πρώτη φορά:

«Να πούμε για το συγκεκριμένο πρόσωπο ότι με δική της πρωτοβουλία και με συνεννόηση που μου είχε κάνει βουλευτής δεξιού κόμματος, όχι αριστερού και άθεου, και τότε ζήταγε τη στήριξή μας της εκκλησίας και των παπάδων και τώρα βρίζει. Είναι ντεμέκ άθεη, ντεμέκ προοδευτική! Είχε ζητήσει τη στήριξή μου και για το θέμα των βίντεο όταν ξεκινούσε και για το θέμα το πολιτικό γιατί κατέβαινε με κάποιο κόμμα».