«Όταν θα έρθει η ώρα να φύγω...» - Ανατριχιάζει η Μαριάννα Τουμασάτου με την τελευταία της επιθυμία

«Όταν έκλεισα τα 18 πήγα να κάνω...»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
«Όταν θα έρθει η ώρα να φύγω...» - Ανατριχιάζει η Μαριάννα Τουμασάτου με την τελευταία της επιθυμία

Η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή ''Όλα για τη ζωή μας'' κάνοντας αποκαλύψεις κάποιων πολύ σημαντικών αποφάσεων που έχει πάρει η ηθοποιός από σχετικά μικρή ηλικία για τη ζωή της.

Οι δύο καλές πράξεις της Τουμασάτου, οι οποίες έχουν να κάνουν με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά είναι το δείγμα που έδωσε για να δωρίσει μυελό των οστών, αλλά και η δωρεά του σώματος της όταν έρθει η ώρα να φύγει από τη ζωή.

Στη πρώτη περίπτωση του μυελού των οστών η Μαριάννα Τουμασάτου αποκάλυψε, πως δε χρειάστηκε εν τέλει να γίνει δότης. Στην ιδέα και μόνο όμως που θα προσέφερε βοήθεια σε έναν άνθρωπο γέμισε από χαρά και ικανοποίηση, όπως αποκάλυψε.

Δείτε επίσης: «Είχα φάει πάρα πολύ ξύλο, είχα πάει στο νοσοκομείο με διάσειση...» - Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Μαριάννας Τουμασάτου για ένα περιστατικό βίας

H αποκάλυψη της Μαριάννας Τουμασάτου για τη δωρέα οργάνων που έχει κάνει

«Όταν έδωσα δείγμα για να δωρίσω μυελό των οστών αν θα χρειαζόταν, τότε ένιωσα πολύ ευτυχισμένη. Δυστυχώς δε χρειάστηκε ποτέ, όμως ένιωσα απέραντη ευτυχία. Μπορεί να βοηθηθεί ένα παιδί, ένας ενήλικας, ο οποιοσδήποτε με κάτι που εμένα με περισσεύει.

Επίσης μία ακόμη χαρά ήταν όταν έκλεισα τα 18 και πήγα να κάνω τα χαρτιά μου και πλέον έχω γίνει δωρήτρια σώματος και οργάνων, όταν θα έρθει η ώρα να φύγω και να πάει το σώμα στο Πανεπιστήμιο - αν είναι τα όργανα λειτουργικά», είπε η Μαριάννα Τουμασάτου.

Πώς να γίνεις εθελοντής δότης

Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα.

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

  • Να είσαι 18-45 ετών, υγιής (τα ιατρικά κριτήρια αναφέρονται παρακάτω στην κατηγορία “ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΤΗΣ”).
  • Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό.
  • Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) .

Το δείγμα αυτό αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιστικής σου ταυτότητας και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείσαι στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.

Πηγή: Σύλλογος Όραμα Ελπίδα