«Μου τα πήραν όλα, τίποτα δεν μου αφήσανε! Είδα τα άκρα του πρησμένα και παγωμένα» - Σπάραξε η Άννα Φλωρινιώτη για το θάνατο του αδερφού της

«Είχε πάθει κρίση και είχε χάσει την ομιλία του, μόνο μας έδειχνε με τα χεράκια του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTOS
NDPPHOTOS

Η Άννα Φλωρινιώτη μίλησε ζωντανά στο Πρωινό του ΑΝΤ1 για το θάνατο του αδερφού της. Ο Νίκος έφυγε από τη ζωή έπειτα από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο στο δέρμα. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 6/12, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσε να μιλήσει και επικοινωνούσε με νοήματα. Μάλιστα, λόγω του πόνου οι γιατροί του έδιναν συνεχώς υπνωτικά και παυσίπονα με αποτέλεσμα να είναι σε καταστολή.

Η αδερφή του ήταν εκείνη που ειδοποίησε του γιατρούς όταν πέθανε, αφού βρισκόταν στο προσκεφάλι του. Του είχε τεράστια αδυναμία και δεν έφευγε λεπτό από το πλάι του.

Στην εκπομπή λοιπόν, μίλησε για τις τελευταίες του στιγμές, ενώ αποκάλυψε ποια ήταν η κατάσταση του η οποία επιδεινώθηκε ξαφνικά...

Οι δηλώσεις της Άννας Φλωρινιώτη για τον αδερφό της, Νίκο

«Διανύω τον χειρότερο χρόνο της ζωής μου. Μου τα πήραν όλα, τον μπαμπά μου, τον αδερφό μου. Τίποτα δεν μου αφήσανε! Δίπλα μου είμαι ναι... Έφυγε το πρωί. Κοιμόμουν δίπλα του και σηκώθηκα και τον είδα γιατί κάθε μισή ώρα του έβαζα θερμόμετρο, επειδή από προχθές είχε πολύ υψηλό πυρετό και μου έλεγαν να του βάζω θερμόμετρο και να ειδοποιώ τον γιατρό να του δίνει αντιπυρετικό και του έβαζα και παγοκύστες. Ξαφνικά είδα ότι τα χεράκια του ήταν παγωμένα και τρέχω στους γιατρούς λέω "του αδερφού μου έχουν πρηστεί τα άκρα του και είναι παγωμένα. Τι συμβαίνει ελάτε λίγο γρήγορα”. Ήρθε ο γιατρός με έβγαλε έξω να τον εξετάσει. Μου λέει ξεκουράστηκε...», ανέφερε αρχικά η Άννα Φλωρινιώτη.

«Είχαμε βγει και είχαμε μπει στο νοσοκομείο. Δυο εβδομάδες είχαμε κάτσει νομίζω. Βγήκαμε γιατί είπε ο γιατρός να πάει λίγο σπίτι του να ηρεμήσει. Μάθαμε όταν η υγεία του επιδεινώθηκε όταν μπήκε τελευταία φορά...Κανόνιζα να κάνουμε μαζί τις γιορτές για να του δίνω θάρρος. Δεν ήξερα κάτι. Απλά κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Μου έλεγε να ανοίξουμε το σπίτι του μπαμπά να το στολίσουμε. Κάθε ημέρα μου έλεγε "το ετοίμασες το σπίτι;», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Δεν του λέγαμε πόσο σοβαρή ήταν η κατάσταση. Δεν αφήναμε το γιατρό να το πει. Κατάλαβε ότι κάτι τρέχει αλλά του λέγαμε ότι οι γιατροί θέλουν να σε "ξεψαχνίσουν". Έκανε ανοσοθεραπείες. Μας είχαν πει οι γιατροί ότι είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν μπορούσαμε να το συνειδητοποιήσουμε βέβαια, πιστεύαμε σε ένα θαύμα. Τόσοι άνθρωποι προσευχόντουσαν για τον Νίκο. Τόσοι φίλοι του κάθε ημέρα ήταν εδώ»

«Πήγαινε καλά στην αρχή, είχαμε χαρεί πάρα πολύ. Ήταν ξαφνικά πολύ απότομο. Φαντάσου Γιώργο μου κέρδισα και το φλουρί φέτος... Δηλαδή είπα δεν θέλω να κόψω ξανά βασιλόπιτα εγώ...», είπε με δάκρυα στα μάτια.

«Με έχουν καταραστεί δεν ξέρω τι να πω» ακούστηκε να λέει σπαράζοντας.

«Δεν επικοινωνούσε την τελευταία εβδομάδα μόνο εγώ του μίλαγα. Επειδή πόναγε πολύ του είχαν δώσει βαριά υπνωτικά, ηρεμιστικά και παυσίπονα. Ήταν σε καταστολή. Πριν 5-6 ημέρες τον είδα. Από την ημέρα που μπήκε του Αγίου Νικολάου είχε πάθει κρίση και είχε χάσει την ομιλία του, μόνο μας έδειχνε με τα χεράκια του. Μόνο με χάιδευε και με φίλαγε στο στόμα», αποκάλυψε.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η μητέρα του - δείτε εδώ τα λόγια της.