Ο Ανδρέας Καραγιάννης "σταυρώνει" την Σοφία Μουτίδου: «Δεν βρίζεις το σύμβολο που ο άλλος προσκυνά!»

Εξοργισμένος με την αναφορά της στον Χριστό

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Ο Ανδρέας Καραγιάννης

Λόγος - αντίλογος και τα νέα βίντεο της Σοφίας Μουτίδου κατά της εκκλησίας ανάβουν μεγαλύτερες φωτιές... Ένα χρονικό αντιπαράθεσης που ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες και μάλλον δεν έχει τελειωμό. «Νομίζω ότι αυτό που κέρδισε τελικά η κ. Μουτίδου από αυτό, είναι η αρνητική δημοσιότητα, που προφανώς δεν την πειράζει. Πιστεύει ότι έτσι παραμένει στην επικαιρότητα και τα βίντεό της τα βλέπει κόσμος». Ποιος τα λέει αυτά;

Εδώ και μερικές μέρες η Σοφία Μουτίδου ανέβασε ένα βίντεο στο youtube, όπου σχολίαζε τα έθιμα και την προσμονή του κόσμου τις ημέρες των Χριστουγέννων με χιουμοριστικό τρόπο (δες εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Καραγιάννης (δικηγόρος, συγγραφέας και συντάκτης του site ekklisiaonline) της απάντησε, ενώ στο μεταξύ θυμήθηκε μια κοινή τους συνάντηση που έγινε στο παρελθόν. Όταν όμως η ηθοποιός ενημερώθηκε για την δήλωσή του αυτή, μέσω τρίτων, σε νέο της βίντεο που ανέβασε είπε: «Και ενώ κοιμόμουνα αθώα έμαθα ότι η εκκλησία θέλει να μου κάνει μήνυση για την χυδαία αναφορά μου στον Χριστό. Και είπαν ότι η Μουτίδου ζήτησε στήριξη από την εκκλησία. Πότε έγιναν όλα αυτά; Και είχα επαφή με ακροδεξιά κόμματα. Ποιο θεωρεί ακροδεξιό το ΚΙΝΑΛ που κατέβηκα; Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται ρε παιδιά».

Η νέα επίθεση στην Σοφία Μουτίδου μετά τις δηλώσεις

Ανδρέας Καραγιάννης
Facebook/Andreas Karagiannis

Ο Ανδρέας Καραγιάννης με την σειρά του μίλησε για την συνάντησή τους αυτή στο youweekly.gr: «Φυσικά και είχαμε συναντηθεί στο Κολωνάκι με την κ. Μουτίδου στο παρελθόν, στα πλαίσια μιας συνεργασίας. Μας έφερε σε επαφή ένας κοινός φίλος που ήταν στέλεχος της Ελληνικής Λύσης γιατί ήθελε να στηρίξουμε τα βίντεο που ξεκινούσε τότε. Σκέφτηκα μάλιστα πόσο τιμητικό ήταν για εμένα να συναντάω μια τόσο καταξιωμένη ηθοποιό. Εδώ όμως καταδεικνύεται η υποκρισία, ότι δηλαδή από την μια δεν συμπαθούμε τους ιερείς, δεν μας εκφράζουν και είμαστε εναντίον τους και από την άλλη τους συναντάμε, τους συναναστρεφόμαστε και θέλουμε την στήριξή τους και την τεχνογνωσία τους. Αυτά δεν πάνε μαζί. Καταλαβαίνω κάποιον που είναι πολέμιος του Χριστιανισμού -δικαίωμά του- μπορεί όμως να κάνει χωρίς ύβρεις τον τρόπο ζωής του, αγνοώντας τους χριστιανούς και ορθόδοξους».

Η ηθοποιός έχει επανειλημμένα εκφράσει την άποψή της στο παρελθόν λέγοντας πως δεν πιστεύει στον Θεό αλλά πως σέβεται και εκτιμά τους ουσιαστικά θρησκευόμενους ανθρώπους. «Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός εάν πιστεύει στον Θεό», λέει ο Ανδρέας Καραγιάννης και συνεχίζει:

«Το να κατακρίνεις όμως με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, να στοχοποιείς και να περιθωριοποιείς μια κοινωνική ομάδα όπως των χριστιανών, χαρακτηρίζοντάς τους με έναν τρόπο υποτιμητικό ότι κάνουν τον σταυρό τους, ότι εκκλησιάζονται τα Χριστούγεννα, σε άλλη ανάρτησή της να αναφέρεται στην Παναγία την Αχαΐρευτη της Μυκόνου, που δεν υφίσταται και είναι προϊόν της φαντασίας της, αυτά είναι προϊόντα βεβήλωσης και βλασφημίας. Σε μια μουσουλμανική χώρα εάν κάποιος περιύβριζε το πρόσωπο του Αλλάχ ή του Μωάμεθ οι συνέπειες θα ήταν πολύ άσχημες. Δυστυχώς κάποιοι δεν σέβονται και με μανία καταδιώκουν τους Χριστιανούς ορθόδοξους, πολλώ δε μάλλον μερικές μέρες πριν τα Χριστούγεννα, πριν την γέννηση του Θεανθρώπου που όλοι την προσμένουν με χαρά με ταπείνωση και δέος. Η κυρία Μουτίδου εδώ και πολλά χρόνια έχει καταφερθεί εναντίον ιερέων. Έχει φτάσει στο σημείο να ειρωνευτεί, να κοροϊδέψει και να αποκαλέσει με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς με την φράση “τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή” τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, το 2017 ο οποίος είχε πει την γνώμη του για ένα ζήτημα κοινωνικό στην Κύπρο και τι πρέπει να διδάσκεται στα σχολεία, αφήνοντας υπόνοιες ότι στον κλήρο μέσα υπάρχουν ομοφυλόφιλοι και gay κάτι που είναι ψευδές και όποιος δεν μπορεί να το τεκμηριώσει και να το αποδείξει δεν πρέπει να το λέει».

Θα την παίρνατε τηλέφωνο να μιλήσετε;

«Θα ήμουνα περιχαρής εάν είχαμε έναν δημόσιο διάλογο στα όρια της ευγένειας και της ευπρέπειας», λέει ο Ανδρέας Καραγιάννης και συνεχίζει: «Νομίζω ότι αυτό που κέρδισε τελικά η κ. Μουτίδου από αυτό, είναι η αρνητική δημοσιότητα που προφανώς δεν την πειράζει, πιστεύει ότι έτσι παραμένει στην επικαιρότητα και τα βίντεό της τα βλέπει κόσμος. Αφού κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να σπείρει τον διχασμό και το μίσος για να υπάρξει η αναγνωρισιμότητα και η επιτυχία, ο καθείς πορεύεται όπως θέλει. Δεν μπορείς όμως να λοιδωρείς και να υβρίζεις το σύμβολο που ο άλλος προσκυνά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Λιάγκας κατά Σοφίας Μουτίδου: «Τι πράγματα είναι αυτά; Ποιοι είναι οι γνωστοί της; Αν είναι δυνατόν! Που ζει;»

Σοφία Μουτίδου: «Έχεις συνδυάσει το σπίτι του ομοφυλόφιλου με σ...ξ, όχι με το ενδεχόμενο να θέλει να γίνει πατέρας...»

Πέτρος Τατσόπουλος - Ένταση στην παρουσίαση του βιβλίου του, όταν «μπούκαρε» ο Ανδρέας Καραγιάννης: «Δεν είναι για πάνελ, είναι θέμα για τον Εισαγγελέα»

Super Κατερίνα: Η Καινούργιου έκλεισε ξαφνικά την σύνδεση με τον Καραγιάννη - Καλεσμένος της ζήτησε να αποχωρήσει όταν άκουσε το όνομα του

Γιάννης Πουλόπουλος σε Ανδρέα Καραγιάννη: «Είναι επικίνδυνο αυτό που λες, μην το ξαναπείς...»

Σοφία Μουτίδου: «Και εγώ χαίρομαι πάρα πολύ που γεννήθηκε ο Χριστός, αν και έχω κουραστεί...» - «Είναι ντεμέκ άθεη & προοδευτική», ξέσπασε ο Καραγιάννης

«Έκανε τόσα λάθη», «Είναι ομοφοβικό αν είχα γιο και τον έστελνα στο ποδόσφαιρο;» - Χαμός στο Breakfast@Star με Χατζίδου και Παύλου κατά της Μουτίδου