Εικόνες συγκίνησης στο τελευταίο αντίο του Γιώργου Μιχαλακόπουλου - Πλήθος ηθοποιών στην κηδεία του

Αποκλειστικές φωτογραφίες!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τετάρτη (20/12) ειπώθηκε το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό, Γιώργο Μιχαλακόπουλο με την οικογένειά του, φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές του να τον αποχαιρετούν λίγο πριν οδηγηθεί στη τελευταία του κατοικία.

Ο φακός του Youweekly.g εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες από την εξόδιο ακολουθία με την κηδεία να γίνεται στη συνέχεια στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (δείτε εδώ την έκκληση της οικογένειάς).

Το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μιχαλακόπουλο

Ανάμεσα στους ηθοποιούς που έδωσαν το παρόν για να αποχαιρετήσουν τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο ήταν ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, η Ελένη Γερασιμίδου, ο Νίκος Καβουκίδης και ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με ένα λευκό λουλούδι στο χέρι του.

Λίγο αργότερα στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας έφτασε ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Οδυσσέας Σταμούλης με τον Ισίδωρο Σταμούλη, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Γιώργος Κιμούλης και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.

Μιχαλακόπουλος - Κηδεία

Μιχαλακόπουλος - Τελευταίο αντίο

Κηδεία - Μιχαλακόπουλος

Μιχαλακόπουλος - Γερασιμίδου

Μιχαλακόπουλος - Μπουρδούμης

Η βιογραφία του ηθοποιού

Γεννήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο έχει εμφανιστεί σε παραστάσεις όπως Έγκλημα και Τιμωρία, Ο θάνατος του εμποράκου, Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν και Το τίμημα. Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως Ξύπνα Βασίλη, Η ωραία του κουρέα, Ένας ιππότης για τη Βασούλα και Το βλέμμα του Οδυσσέα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε τη δεκαετία του '70 στην τηλεοπτική σειρά Εκείνος κι εκείνος.

Έχει κερδίσει το Α' Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης». Επίσης, έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, την Ιωάννα, που είναι σκηνοθέτρια, και την Ελένη, που είναι ζωγράφος. Έχει δηλώσει πως είναι αριστερός, αλλά δεν πρόσκειται σε κάποιο κόμμα.