Τατιάνα Στεφανίδου για το πρόβλημα υγείας του μπαμπά της: «Τον έχει κάνει καλά από καρκίνο στο δέρμα»

Με αφορμή τον θάνατο του Νίκου Φλωρινιώτη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Τατιάνα Στεφανίδου για το πρόβλημα υγείας του μπαμπά της: «Τον έχει κάνει καλά από καρκίνο στο δέρμα»

Η Τατιάνα Στεφανίδου αναφέρθηκε την Τετάρτη 20/12 στο T-live με αφορμή τον θάνατο του Νίκου Φλωρινιώτη από καρκίνο του δέρματος σε ένα αντίστοιχο πρόβλημα υγείας, που είχε αντιμετωπίσει ο πατέρας της στο παρελθόν.

Όπως αποκάλυψε η παρουσιάστρια, στην περίπτωση του μπαμπά της που του εμφανίστηκε καρκίνος του δέρματος το αντιμετώπισαν με τη βοήθεια ενός πολύ καλού δερματολόγου, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή με σκοπό να μιλήσουν για το πως μια ελιά μπορεί να γίνει μελάνωμα και να έχει πολύ άσχημη εξέλιξη για έναν ασθενή (δείτε εδώ που και πότε θα γίνει η κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη).

Η αποκάλυψη της Τατιάνας Στεφανίδου για το πρόβλημα υγείας του πατέρα της

«Ο Νίκος Φλωρινιώτης ήταν ένας πολύ νέος άνθρωπος. Μόλις 39 ετών, ο οποίος από μόνος του όταν άρχισε να χειροτερεύει η υγεία του αποφάσισε να μιλήσει για αυτό. Επειδή όλα ξεκίνησαν από μία ελιά και επειδή όλοι έχουμε ελιές στο σώμα και επειδή όλοι έχουμε δει κάποια στιγμή κάποια ελιά να ματώνει, να φουσκώνει, να αλλάζει σχήμα αλλά δεν την προσέχουμε.

Πολύ νέος κόσμος έχει πάθει καρκίνο του δέρματος ή μελανώματα επειδή δεν έχει προσέξει θα σας εξηγήσουμε, πως έφυγε αυτό το παιδί και πως αν είχε προσέξει αυτή την ελιά από την πρώτη στιγμή, που μάτωνε τώρα θα ήταν πρώτα ο Θεός μια χαρά μαζί με την οικογένειά του.

Θα κουβεντιάσουμε αυτό το θέμα με τον κύριο Κουρή, δερματολόγο. Του έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη έχει κάνει και τον πατέρα μου καλά από καρκίνο στο δέρμα», είπε η Τατιάνα Στεφανίδου.

Τι να γνωρίζετε για τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου του δέρματος;

Η εύρεση μελανώματος σε πρώιμο στάδιο είναι ζωτικής σημασίας. Η έγκαιρη ανίχνευση μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητές σας για ίαση.

Ψάξτε για οτιδήποτε νέος, αλλαγή or ασυνήθης τόσο σε εκτεθειμένες στον ήλιο όσο και σε προστατευμένες από τον ήλιο περιοχές του σώματος. Τα μελανώματα εμφανίζονται συνήθως στα πόδια των γυναικών. Το νούμερο ένα μέρος που αναπτύσσουν στους άνδρες είναι ο κορμός. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι τα μελανώματα μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο δέρμα, ακόμη και σε περιοχές όπου ο ήλιος δεν λάμπει.

Οι περισσότεροι κρεατοελιές, οι καφέ κηλίδες και οι αυξήσεις στο δέρμα είναι αβλαβείς – αλλά όχι πάντα. ο Abcdes και την Σημάδι άσχημο παπάκι μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε το μελάνωμα.

Πηγή: skincancer.org