Γιώργος Αλκαίος: «Γνώρισα τη μητέρα μου στα 16! Έχω τρία αδέρφια που την θεωρούν μαμά κι εγώ όχι» - Η σπάνια εξομολόγηση για το δύσκολο διαζύγιο των γονιών του

«Ήταν μία συγκλονιστική κατάσταση στο αεροδρόμιο γιατί δεν ήξερε πως είμαι ούτε εγώ πως ήταν εκείνη εμφανισιακά»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Γιώργος Αλκαίος: «Γνώρισα τη μητέρα μου στα 16! Έχω τρία αδέρφια που την θεωρούν μαμά κι εγώ όχι» - Η σπάνια εξομολόγηση για το δύσκολο διαζύγιο των γονιών του

Ο Γιώργος Αλκαίος το απόγευμα της Πέμπτης 21/12 παραχώρησε μία άκρως εξομολογητική συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ, Στούντιο 4. Σε αυτή μίλησε για τον χωρισμό των γονιών του, αλλά και τη σχέση του με τα αδέρφια του τα οποία ζουν στην Αμερική.

Ο τραγουδιστής πρόσφατα βρέθηκε στο προσκήνιο εξαιτίας μίας δήλωση της Έλντας Πανοπούλου για τον πατέρα του, η οποία τον έφερε σε δύσκολη θέση, με τον ίδιο να ζητά συγγνώμη δημόσια (δείτε εδώ), αλλά παρόλα αυτά δεν αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η σπάνια εξομολόγηση του Γιώργου Αλκαίου για τους γονείς και τα αδέρφια του

«Οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν πολύ μικρός, δεν κατάλαβα τίποτα. Τότε ο πατέρας μου με πήρε από την Αμερική. Εκεί έγινε μεγάλο θέμα. Μπήκε η πρεσβεία... Το λες και απαγωγή. Έζησα μια παιδική ηλικία και εφηβεία πολύ δύσκολη. Πήγαινα με τη γιαγιά μου στο σχολείο, τότε δεν υπήρχαν παιδιά χωρισμένων. Γνώρισα τη μητέρα μου στα 16 μου, που ήρθε για να με γνωρίσει και να δει ποιος είμαι.

Ήταν μία συγκλονιστική κατάσταση στο αεροδρόμιο γιατί δεν ήξερε πως είμαι ούτε εγώ πως ήταν εκείνη εμφανισιακά. Ήμουν με μία ταμπέλα με το όνομά της. Είχα πάει με έναν φίλο μου, δεν μπορούσα να σταθώ μόνος μου. Επειδή έχω πάρει πολύ ψέμα στη ζωή μου, δεν μου αρέσει το ψέμα. Απλά ήθελα να τη γνωρίσω, δεν ένιωθα κάτι. Εμένα η μάνα μου ήταν η γιαγιά μου, δεν μπορούσα να νιώσω κάτι. Μπορεί λίγο να δεις αν π.χ. μοιάζεις στα μάτια. Η βιολογική σχέση για εμένα είναι πολύ υπερτιμημένη αν δεν υπάρχει επαφή. Έχω ζήσει πράγματα που κάποια στιγμή θα τα πω με ωραίο τρόπο, να έχω χρόνο. Το έχω ήδη λύσει.

Τότε ήταν μία εποχή απαγορευμένη και δεν το συζητούσες γιατί μπορεί να ήταν λάθος και των δύο γονιών, αλλά πάντα έφταιγε μόνο ο ένας. Είχα αποφασίσει από πολύ μικρός, 8-9 χρονών, ότι δεν θα μπω μέσα σε αυτό, ότι δεν μπορώ να το ζήσω, γιατί θα με καταστρέψει. Όλη η διέξοδός μου βγήκε στο θέατρο και στη μουσική. Είχα μεγαλώσει καλλιτεχνικά για να το καλύψω», εξομολογήθηκε αρχικά.

«Η γιαγιά μου ήταν θεϊκή. Έζησε για να κάνει αυτό που έκανε κι ήταν πολύ κατασταλαγμένη. Πριν φύγω για το Όσλο στην Eurovision - το έχω περάσει πολλές φορές η ζωή μου να έχει το πάνω και το κάτω- η γιαγιά "έφυγε" παραμονή του τελικού. Δεν το περιμέναμε. Είχε χειρουργηθεί σε μία κλινική και ήταν μεγάλη. Το ξέραμε ότι ήταν δύσκολα… Αν το ήξερα δεν θα πήγαινα. Δεν θα μπορούσα να το αντέξω. Με έπιασε και μου είπε δύο ημέρες πριν τις πρόβες "Συγγνώμη αν έκανα κάτι λάθος" και της είπα "Τι λες εσύ είσαι η μάνα μου". Είχε μία συστολή», πρόσθεσε έπειτα και συνέχισε:

«Έχω τρία αδέρφια στη Βοστώνη. Όλες οι σχέσεις ήταν τόσο κακές, που τα γνώρισα, δεν μπορούσα να αναπτύξω σχέσεις. Δεν μπορούσαν τα παιδιά αυτά να καταλάβουν τι μου έχει λείψει εμένα. Έχουν για μητέρα τους τη μητέρα μου, που εγώ δεν τη θεωρώ μητέρα μου. Είναι σουρεάλ όλο αυτό. Δεν αισθάνομαι τύψεις. Είμαι γεμάτος να αγαπήσω και να δώσω, αλλά όχι κάτι που δεν μπορώ να το κάνω».