Κηδεία Νίκου Φλωρινιώτη: Σάλος με απίστευτο περιστατικό - Πώς έμπλεξαν το όνομα του Ρουβά και της Ζυγούλη

Η ψευδής είδηση που κυκλοφόρησε από στόμα σε στόμα

Τζώρτζια Συρίχα
Youweekly Editor
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη, το μεσημέρι της Παρασκευής, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον στον Πειραιά. Λευκά λουλούδια ήταν τοποθετημένα παντού στην εκκλησία, και γενικά κυριαρχούσε το λευκό μετά από επιθυμία της οικογένειας, που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να αποχαιρετήσει τον νεαρό καλλιτέχνη. Η σορός του στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού, εκεί όπου μόλις πριν από έξι μήνες είχε ταφεί και ο πατέρας του, Γιάννης Φλωρινιώτης.

Φίλοι αλλά και πολλοί συνάδελφοι του εκλιπόντος έδωσαν το «παρών» για να πουν το τελευταίο «αντίο» με δάκρυα στα μάτια, καθώς έφυγε τόσο ξαφνικά και σε τόσο νεαρή ηλικία (μόλις 39 χρονών), μετά από νοσηλεία στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου έδινε μία άνιση μάχη με τον καρκίνο. Τραγικές φιγούρες φυσικά η μητέρα του Μάχη που λύγισε πολλές φορές την ώρα της κηδείας όπως και τα αδέρφια του Άννα και Σάββας που συνόδευαν το φέρετρο, ενώ την πομπή ακολουθούσε όλη η γειτονιά του με τα πόδια μέχρι την εκκλησία.

Το κακόγουστο αστείο που αναστάτωσε την κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη

Άποψη από το πλήθος στην κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη
Άποψη από το πλήθος στην κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη
Φωτογραφία: NDP Photo Agency/Ανδρέας Νικολαρέας

Και ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν βυθισμένοι στον δικό τους βουβό πόνο, συνέβη ένα απίστευτο περιστατικό που προς στιγμήν αναστάτωσε τους πάντες και δημιούργησε μεγάλο σάλο την ώρα της τελετής. Επρόκειτο για μια κακόγουστη και φυσικά εντελώς αβάσιμη πληροφορία που ξεστόμισε κάποιος παρευρισκόμενος και που μεταδόθηκε με αστραπιαία ταχύτητα από στόμα σε στόμα ανάμεσα σε όλον τον κόσμο που προσπαθούσε να καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει...

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν στο youweekly.gr ότι ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων μιλούσε στο τηλέφωνο και πληροφορήθηκε δήθεν πως ερχόντουσαν στην κηδεία ο Σάκης Ρουβάς με την Κάτια Ζυγούλη αλλά τράκαραν σοβαρά με το αυτοκίνητό τους και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο... Αυτή η «πληροφορία» μεταφέρθηκε από τον ίδιο στους αστυνομικούς που παρευρίσκονταν στον Ιερό Ναό για λόγους ασφαλείας, και κάπως έτσι, ξεκίνησε να διαδίδεται από στόμα σε στόμα απ' όσους βρίσκονταν στον περίγυρο.

Εννοείται πως δημιουργήθηκε ένας πανικός, αφού ο καθένας (με όποιον τρόπο μπορούσε) έψαχνε να «διασταυρώσει» αν ίσχυε αυτό που ακούστηκε, ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι που κάλυπταν την κηδεία του Νίκου Φλωρινιώτη... Σύμφωνα με τις πηγές μας πάντως, οι περισσότεροι κατάλαβαν γρήγορα ότι κάτι τέτοιο άνηκε στη σφαίρα της φαντασίας, ενώ ο άντρας που ξεκίνησε αυτό το κακόγουστο γαϊτανάκι χάθηκε στο πλήθος.