Κωνσταντίνος Κατσανέβας: Ερωτευμένος ο εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου - Αυτή είναι η κούκλα κοκκινομάλλα σύντροφός του

Γνωρίστηκαν μέσα στο ΠΑΣΟΚ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Κωνσταντίνος Κατσανέβας: Ερωτευμένος ο εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου - Αυτή είναι η κούκλα κοκκινομάλλα σύντροφός του

Ο Κωνσταντίνος Κατσανέβας, εγγονός του Ανδρέα Παπανδρέου και γιος της, Σοφίας Παπανδρέου και του αείμνηστου πρώην υπουργού, Θεόδωρου Κατσανέβα είναι ερωτευμένος. Η σύντροφός του σύμφωνα με ρεπορτάζ της Real Life είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και δικηγόρος.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε στις συνεδρίες των οργάνων πριν δυο χρόνια όταν ήταν και οι δυο δεσμευμένοι. Η εκτίμηση που είχε ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, οδήγησε σε μια "ζεστή" κοινωνική σχέση. Οι εκλογές ωστόσο του περασμένου Μαίου του έφεραν ακόμη πιο κοντά και έτσι αποφάσισαν - ελεύθεροι πλέον - να κάνουν σχέση.

Αυτή είναι η σύντροφος του Κωνσταντίνου Κατσανέβα

Η σύντροφος του Κωνσταντίνου Κατσανέβα είναι η Βάσια Αναστασίου. Είναι μαζί από το καλοκαίρι, ωστόσο η σχέση τους δεν έγινε σύντομα γνωστή καθώς προτιμούν να κρατούν χαμηλό προφίλ και να αποφεύγουν τις κοσμικές εμφανίσεις. Τη σχέση τους πρόδωσε ωστόσο η κοινή εμφάνιση τους στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ όσο και στην εκδήλωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Διάσημο ζευγάρι της ελληνικής showbiz περιμένει το πρώτο του παιδάκι

Ποιος είναι ο Ανδρέας Παπανδρέου

Ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου (Χίος, 5 Φεβρουαρίου 1919 – Εκάλη, 23 Ιουνίου 1996) ήταν Έλληνας πολιτικός, πρόεδρος και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑ.ΣΟ.Κ.). Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας (21 Οκτωβρίου 1981 - 2 Ιουλίου 1989 και 13 Οκτωβρίου 1993 - 18 Ιανουαρίου 1996) μετά τη νίκη του στις εκλογές του Οκτωβρίου 1981, του Ιουνίου 1985 και του Οκτωβρίου 1993. Πριν αναμειχθεί στην πολιτική, ήταν καθηγητής Οικονομικών στις ΗΠΑ και συγγραφέας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε ηγέτης με ευρύτατη λαϊκή αποδοχή: σε έρευνα της εφημερίδας Η Καθημερινή το 2007, η πρώτη κυβέρνησή του αναδείχθηκε η καλύτερη της Μεταπολίτευσης και ο ίδιος ο σημαντικότερος πρωθυπουργός της περιόδου. Ομοίως, σε δημοσκόπηση για την εφημερίδα Real News το 2010 και σε έρευνα της εταιρείας ALCO το 2013, ψηφίσθηκε ως ο καλύτερος πρωθυπουργός μετά το 1974.

Από την άλλη, δημιούργησε πολλούς φανατικούς εχθρούς στο εσωτερικό και προκάλεσε συχνά την αγανάκτηση της δυτικής κοινής γνώμης και σωρεία επικριτικών κειμένων στα δυτικά ΜΜΕ. Σε ακόμη πιο πρόσφατη έρευνα, του 2021, κατετάγη ως ο καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης με τη δεκαετία της διακυβέρνησής του, να θεωρείται η καλύτερη ως προς τη λειτουργία των θεσμών αλλά και του βιοτικού επιπέδου.

Ήταν ίσως ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη συμβολή στη διαμόρφωση του πολιτικού και κομματικού συστήματος στη σύγχρονη Ελλάδα. Ανέτρεψε τον κυρίαρχο πολιτικό διαχωρισμό «Εθνικόφρονες-Κομμουνιστές» και στη θέση του επέβαλλε το δίπολο «Δεξιά-Αντιδεξιά».