Μαίρη Χρονοπούλου: Αποκάλυψη μήνες μετά το θάνατό της - «Ως τελευταία επιθυμία ήθελε τα χρήματα να τα δώσει...»

Από καλή της φίλη!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Μαίρη Χρονοπούλου έφυγε από την ζωή τον περασμένο Οκτώβριο. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, μετά από πτώση στις σκάλες του σπιτιού της, ενώ κατέληξε στις 6/10. Μία από τις τελευταίες εκπροσώπους του λεγόμενου «παλιού ελληνικού κινηματογράφου» έφυγε, παίρνοντας μαζί της αναμνήσεις μίας ζωής και έργα μίας άλλης εποχής, πριν ακόμα προλάβει να «γεράσει» στη συνείδηση του κόσμου.

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε κατά καιρούς παρέμενε ενεργή, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τη σύντομη συμμετοχή της στη σειρά «Έτερος Εγώ: Νέμεσις».

Μετά την τελετή αποχαιρετισμού στο σπίτι της (δείτε εικόνες), αφού επιθυμούσε την καύση από την ταφή, έγινε μεγάλος λόγος σχετικά με το που αφήσει τα περιουσιακά της στοιχεία αλλά και για την διαθήκη της, καθώς υπήρξε δημοσίευμα που έλεγα πως υπάρχει και μια δεύτερη πιο πρόσφατη (δείτε τι συνέβη τελικά).

Μήνες μετά το θάνατό της, η καλή της φίλη, Νόρα Βαλσάμη μίλησε στην εφημερίδα Espresso και τον Νίκο Νικόλιζα για την Μαίρη Χρονοπούλου, αποκαλύπτοντας ποια ήταν η επιθυμία της.

Η εξομολόγηση της Νόρας Βαλσάμη για την Μαίρη Χρονοπούλου

undefined

«Λατρεμένη γυναίκα! Εγώ μαζί της ξεκίνησα στο θέατρο, μικρό κορίτσι. Και με ζήτησε να πάω να τη δω πριν πεθάνει. Και πήγα και την είδα στο σπίτι της 20 μέρες πριν φύγει από τη ζωή. Καθίσαμε και μιλήσαμε για όλα. Με κοιτούσε στα μάτια και μου έλεγε κάθε λίγο "Σε αγαπώ τόσο πολύ γιατί είσαι το πιο αγνό παιδί του ελληνικού κινηματογράφου".

Σε εκείνη την κουβέντα της μου είχε μιλήσει και για τον θάνατό της, ότι ως τελευταία επιθυμία ήθελε τα χρήματά της να τα δώσει στους φτωχούς και στην υπηρέτριά της. Είχε μεγάλη ψυχή η Μαίρη και ήταν αντράκι στον χαρακτήρα. Με τον θάνατο της Μαίρης έκλεισε ένας ολόκληρος κύκλος από τους ηθοποιούς. Πλέον είναι η σειρά μου να “φύγω”, γιατί έχω μείνει πολύ μόνη», είπε η Νόρα Βαλσάμη.

Δείτε τελικά σε ποιους μοιράστηκε η περιουσία της!