Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η απόφαση να φύγει από την Αθήνα και η οικογένεια της - «Κάνω ό,τι μπορώ για να μετακομίσω τα επόμενα χρόνια»

Η εξομολόγηση για τα φετινά Χριστούγεννα

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου μίλησε στην εφημερίδα Reallife και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. Η αγαπημένη ηθοποιός που απέχει από την τηλεόραση και έχει αφιερωθεί περισσότερο στο θέατρο, αποκάλυψε πως θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα με τον σύζυγό της, Φώτη Μπενάρτνο και τις δυο κόρες της, Λυδία και Ηλέκτρα.

«Τα Χριστούγεννα για μένα είναι ευκαιρία για γιορτή. Φέτος είμαι τυχερή. Ο Φώτης είναι από τη Θεσσαλονίκη και θα κάνουμε γιορτές εκεί με την οικογένειά του. Θα είμαστε με τα παιδιά και αυτό είναι μια πολύ ωραία συνθήκη για εμάς», εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά στην συνέντευξη της.

Η απόφαση της Πηνελόπης Αναστασοπούλου να φύγει από την Αθήνα

Μάλιστα, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου αποκάλυψε στην εφημερίδα πως επιθυμία της είναι να φύγει από την Αθήνα και να μετακομίσουν οικογενειακώς στην Θεσσαλονίκη. Άλλωστε, αυτή την περίοδο ανεβαίνει στην συμπρωτεύσουσα η θεατρική παράσταση "Ποντικοπαγίδα" στην οποία πρωταγωνιστεί.

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο τραγουδιστής που δεν συνεργάστηκε με την Πηνελόπη Αναστασοπούλου στα Madwalk

«Θέλω να μείνουμε στη Θεσσαλονίκη με την οικογένειά μου και κάνω ό,τι μπορώ για να μετοικήσω τα επόμενα χρόνια» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Το δημόσιο ξέσπασμα της για την κοινωνία μας

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι μία από τις γυναίκες της εγχώριας showbiz, η οποία δεν έχει πάψει στιγμή να ασχολείται με τα προβλήματα που βασανίζουν την σημερινή κοινωνία, πράγμα που σημαίνει πως και αυτές τις ημέρες που ολόκληρη η χώρα καίγεται, εκείνη προσπαθεί, με όποιο τρόπο μπορεί, να βοηθήσει τους πληγέντες, αλλά και τους πυροσβέστες που παλεύουν να σώσουν ό,τι έχει απομείνει.

Την Πέμπτη 24/8 ωστόσο, ξέσπασε μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, καθώς βλέποντας τις ανάγκες που υπάρχουν από πρώτο χέρι, αντιλαμβάνεται πως δεν υπάρχει βοήθεια από την πολιτεία, γι' αυτό και αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί στους ακόλουθούς της από τους οποίους ζητά την βοήθειά τους.

«Είχα πολύ ανάγκη να το κάνω αυτό το story. Δεν ξέρω πως ακριβώς να τα πω, απλά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη που σας ζητάω την βοήθειά σας και εγώ και όσοι προσπαθούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο. Ζητάμε συνέχεια τη βοήθεια των ανθρώπων για να φέρουν πράγματα, να έρθουν χέρια, ενώ αυτά είναι πράγματα που θα έπρεπε να τα κάνει πολιτεία. Σας ζητώ συγνώμη που το κάνω αλλά ξέρω ότι το κάνετε με την καρδιά σας όσοι έχετε έρθει και έχετε βοηθήσει, οι εθελοντές, οι πυροσβέστες, όλοι. Πολύ άξιοι και ουσιαστικά καλοί άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο πράγμα που με κάνει να έχω μία ελπίδα.

Παρόλα αυτά, που είναι πολιτεία; Για όσους δεν το ξέρετε, έρχονται άνθρωποι από το μέτωπο που είναι όλη τη νύχτα, που έχουν εκπαιδευτεί μόνοι τους, με κίνδυνο της ζωής τους και της σωματικής τους ακεραιότητας, πάνε και βοηθάνε και τρέχουν μέσα στη νύχτα και μετά πάνε κατευθείαν στη δουλειά τους. Δεν κοιμούνται ποτέ! Που είναι η πολιτεία; Που είναι η πρόνοια; Πώς προβλέπουμε για να μη συμβαίνουν τα πράγματα που συμβαίνουν; Έχει καεί όλη η χώρα. Δεν μπορώ να ξανακούσω ότι “δεν θρηνήσαμε θύματα”. Τι εννοεί ο κόσμος ή τα κανάλια που επικοινωνούν αυτή την απαράδεκτη ατάκα; Έχουμε θρηνήσει χιλιάδες θύματα. Πρώτα από όλα τα δέντρα μας, το οξυγόνο μας, τα ζώα.

Το αν έχουμε θρηνήσει το ξέρει η ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων που έχουν χάσει τα πάντα, τα σπίτια τους, τα υπάρχοντά τους, τον ύπνο τους. Νομίζω ότι όλα είναι αυτονόητα, δε χρειάζεται να τα λέω, αλλά πραγματικά με πνίγει αυτό το πράγμα σήμερα.

Βλέπω ότι τώρα στο κέντρο της Αθήνας φυτεύουν κάτι φοίνικες που τους είχαν βγάλει πριν από λίγο καιρό και τώρα τους ξανά φυτεύουν. Δεν καταλαβαίνω, δεν υπάρχει καμία λογική, έχει έρθει το τέρμα της λογικής. Να είστε καλά όσοι άνθρωποι έρχεστε με το υστέρημά σας και με τον χρόνο που σας απομένει από τις οικογένειές σας για να βοηθήσετε. Χίλια ευχαριστώ εκ μέρους όλων», είπε χαρακτηριστικά.