Ρένα Βλαχοπούλου: Συγκίνηση στη μεταφορά των οστών της στην Κέρκυρα - Έξαλλος ο Δελαπόρτας με την δήμαρχο του νησιού

«Να θυμίσω στην κ. Υδραίου πως τρία χρόνια πριν είχα πάει...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ρένα Βλαχοπούλου: Συγκίνηση στη μεταφορά των οστών της στην Κέρκυρα - Έξαλλος ο Δελαπόρτας με την δήμαρχο του νησιού

Η Ρένα Βλαχοπούλου έφυγε από τη ζωή πριν από 20 χρόνια και προχθές 22/12 έγινε η επιθυμία της πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, όπως μετέφερε η εκπομπή Ακόμα δεν είχε τίποτα σήμερα 24/12, τα οστά της μεταφέρθηκαν στην γενέτειρα της, στο νησί που αγαπούσε και διαφήμισε παντού, την όμορφη Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΕΠΕΘ το Σάββατο 23/12 ολοκληρώθηκε η μετακομιδή και η τοποθέτηση των οστών της στο οικογενειακό τάφο στο Α Κοιμητήριο της Γαρίτσας στην Κέρκυρα. Μάλιστα, πραγματοποιήθηκε τελετή με εκπροσώπους της τοπικής εκκλησίας, με την Φιλαρμονική Εταιρεία "Μάνταζρο" - που ήταν αυτή όπου έπαιζε μουσική κατά την εξόδιο ακολουθία στο Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών το 2004 - έπαιξε αγαπημένους ήχους της σπουδαίας ηθοποιού.

Στην εκπομπή μίλησε η δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου όπου ανέφερε: «Ήταν ένας προσωπικός μου στόχος όπως και της Δημοτικής Αρχής, τα οστά της Ρένας Βλαχοπούλου, που είναι συνυφασμένη με την Κέρκυρα, να επιστρέψουν στον χώρο που λάτρεψε. Σε συνεννόηση με τους συγγενείς της, τον κ. Γεωργάτο, τον κ. Δελαπόρτα που ήταν κοντά της, πήραμε τα έγγραφα που χρειάζονταν και έκανα μία επαφή με τον κ. Μπακογιάννη και καταφέραμε μόλις χθες να γίνει η διακομιδή των οστών σε μία σεμνή τελετή. Η πρόταση μας θα είναι να πάρει και κάποιος δρόμος το όνομά της».

Δείτε επίσης: Πέθανε στο γηροκομείο ο αδερφός της Ρένας Βλαχοπούλου - "Έφυγε" κρατώντας στην αγκαλιά του μια οικογενειακή φωτογραφία

Στην συνέχεια μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ο Μάκης Δελαπόρτας φανερά εκνευρισμένος, σχολίασε: «Η ιδέα ήταν δική μου καθαρά. Να θυμίσω στην κ. Υδραίου πως τρία χρόνια πριν είχα πάει εγώ στην Κέρκυρα και της το είχα ζητήσει καθώς είχα μάθει πως οι τάφοι των μεγάλων ηθοποιών θα μεταφερθούν σε μαυσωλείο. Έτσι, είπα πως η Ρένα θα έπρεπε να γυρίσει πίσω στην πατρίδα της. Έτσι, πήγα και βρήκα την κ. Υδραία και της το ζήτησα. Είχα πει να γίνει με κάποιες προϋποθέσεις.

Η τελετή για εμένα δεν θα έπρεπε να είναι σεμνή αλλά να είναι όλη η Κέρκυρα εκεί, όπως και το Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών. Εγώ προσκλήθηκα προχθές για εχθές. Στεναχωριέμαι για κάποια πράγματα, γιατί η Ρένα ήταν πολύ δικός μου άνθρωπος. Σε εμένα άφησε όλα της τα ρούχα κλπ. και είχα προτείνει να γίνει ένα μουσείο στην Κέρκυρα με αυτά, όπως και ένας δρόμος».

Βίντεο από την μεταφορά των οστών της Ρένας Βλαχοπούλου στην Κέρκυρα