Βασίλης Καρράς: Πού θα γίνει η κηδεία του σπουδαίου καλλιτέχνη;

Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP/ Φωτογραφία αρχείου
NDP/ Φωτογραφία αρχείου

Σάλο έχει προκαλέσει σε ολόκληρο το πανελλήνιο η τραγική είδηση του θανάτου του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά. Σε ηλικία μόλις 70 ετών, σήμερα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, έφυγε τελικά νικημένος από τον κορωνοϊό. Σύσσωμη η ελληνική showbiz, τον αποχαιρετά με βαθιά συγκινητικά λόγια και ξεχωριστά στιγμιότυπα από τις συναντήσεις του (δείτε εδώ τα μηνύματά τους). Ωστόσο, πού πρόκειται να γίνει η εξόδιος ακολουθία του και ποια είναι η τελευταία του επιθυμία;

Πού θα γίνει η κηδεία του Βασίλη Καρρά και ποια είναι η τελευταία του επιθυμία;

Ο σπουδαίος καλλιτέχνης επιθυμούσε ο τελευταίος τόπος διαμονής του να είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, όπου και γεννήθηκε. Αυτή πιθανολογείται, πως θα είναι η τοποθεσία, που θα λάβει χώρα η εξόδιος ακολουθία του.

Μάλιστα, η τελευταία του επιθυμία ήταν να φοράνε εκείνη τη μέρα όλοι οι παρευρισκόμενοι λευκά, και αντί για κλάματα, να ακούγονται μπουζούκια και τραγούδια, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξη, που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα "Espresso", τον περασμένο Οκτώβριο.

Λίγα λόγια για το Βασίλη Καρρά

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, στις 12 Νοεμβρίου του 1963. Το πραγματικό του όνομα είναι Βασίλειος Κεσογλίδης. Έχει δύο αδέρφια, τον Δαμιανό και την Αναστασία. Όταν ήταν 10 χρόνων πήγε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Το 1969, σε ηλικία 16 χρονών, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο "Πρόσφυγας" στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, εργαζόταν ως μηχανικός αυτοκινήτων, την δεύτερη μεγάλη του αγάπη μετά το τραγούδι. Επίσης, είχε εργασθεί στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτυπώνεται στο τραγούδι του "Εγώ αγάπη μου, εγώ". Άρχισε την επαγγελματική του καριέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι δίσκοι έχουν γίνει χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ η μεγαλύτερη εμπορική του επιτυχία ήταν ο δίσκος Μ' έχεις Κάνει Αλήτη, που σημείωσε πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή.

Έχει συνεργαστεί με συνθέτες και στιχουργούς, όπως ο Δημήτρης Ρακιτζής Φοίβος, ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Αλέκος Χρυσοβέργης και ο Σπύρος Γιατράς, η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Χρήστος Δάντης, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος και ο Ηλίας Φιλίππου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Χρήστος Νικολόπουλος και πολλοί άλλοι. Έχει κάνει ντουέτα με πολλούς τραγουδιστές όπως η Μαριάνθη Κεφάλα, οι Πυξ Λαξ, η Κωνσταντίνα, η Άντζελα Δημητρίου, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Νίκος Ζωιδάκης, η Καίτη Γαρμπή, η Δέσποινα Βανδή, η Έλλη Κοκκίνου, η Ειρήνη Μερκούρη, η Πάολα, ο Παντελής Παντελίδης καθώς και με τον Γιώργο Κακοσαίο. Με τους περισσότερους από αυτούς έχει συνεργαστεί σε ζωντανά προγράμματα. Επίσης, είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει γράψει τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Να σημειώσουμε, επίσης, ότι ο ίδιος είχε μπει στο βιβλίο Γκίνες, όταν είχε γεμίσει το Στάδιο της Βουλγαρίας, με 17.000 θεατές. Το συγκεκριμένο στάδιο είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στην Ευρώπη, και κανένας άλλος καλλιτέχνης μέχρι και σήμερα δεν το έχει καταφέρει, ενώ έμειναν και πολλοί ακόμα απέξω.