Ήδη Αδάμου: "Έσπασε" τη σιωπή της για την καταγωγή της - «Ποτέ δεν το έκρυψα»

Όσα αποκάλυψε

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Ήβη Αδάμου έχοντας στο πλευρό της τον Μιχάλη Κουϊνέλη παραχώρησαν συνέντευξη στην εκπομπή Τετ α τετ. Αφού μίλησαν για τη σχέση τους και την απόκτηση της κόρης τους, η τραγουδίστρια μίλησε και για την καταγωγή της καθώς όπως σχολίασε σε κάποιους φαινόταν περίεργο που δεν μιλούσε για αυτή.

Το σχόλιο της Ήβης Αδάμου για την καταγωγή της

«Είμαστε μια οικογένεια που περάσαμε και δύσκολα. Ποτέ δεν έκρυψα την βουλγαρικη καταγωγή μου (από την πλευρά της μητέρας της). Το ξέρουν οι περισσότεροι, απλά τους φαινόταν περίεργο που μιλούσα κάποιες φορές βουλγάρικα», αποκάλυψε η Ήβη Αδάμου.

Ενώ έκανε και το σχόλιο της για το θέμα που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στην ίδια και τον Γιώργο Θεοφάνου: «Ο Γιώργος Θεοφάνους μού εξήγησε μετά γιατί δεν με κράτησε στο X-Factor, δεν μπορώ να του κρατήσω κακία. Τότε είχα στεναχωρηθεί, μετά βέβαια μού ζητήσε και συγγνώμη δημόσια. Το εκτιμώ πολύ, αλλά και να μην το έλεγε, δεν θα είχα πρόβλημα».

Λίγα λόγια για τη ζωή της και την καριέρα

Γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1993 στην Αγία Νάπα, όπου και μεγάλωσε. Ο πατέρας της, Αδάμος, είναι Κύπριος, ενώ η μητέρα της, Μαριάννα, κατάγεται από τη Βουλγαρία. Έχει δύο αδελφές, τη Δέσποινα και την Κλεοπάτρα. Από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, κάνοντας μαθήματα θεωρίας, τραγουδιού και πιάνου. Σε ηλικία εννέα ετών, συμμετείχε σε έναν κυπριακό διαγωνισμό τραγουδιού όπου κέρδισε την 1η θέση.

Στα 16 της χρόνια, πέρασε από auditions για τη δεύτερη σεζόν της ελληνικής εκδοχής του show The X - Factor, καταφέρνοντας να περάσει στα live shows, με την ομάδα του Γιώργου Θεοφάνους.

Τον Απρίλιο του 2010, συνεργάστηκε με τους Stavento για το τραγούδι "Σαν Έρθει Η Μέρα", το οποίο συμπεριλήφθηκε στο cd του συγκροτήματος, "Μια Φορά Κι Έναν Καιρό". Το τραγούδι αυτό αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιτυχία του καλοκαιριού έχοντας τα περισσότερα downloads στην Ελλάδα για το 2010. Το καλοκαίρι ακολούθησε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα από τους Stavento με την Ήβη, αλλά συμμετείχαν και στην περιοδεία της Amita Motion Tour.

Στις 14 Ιουνίου 2010 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Mad Video Music Awards ερμηνεύοντας το τραγούδι "Last Kiss / Προσευχή" με τους OtherView.

Στις 11 Ιουλίου 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο της cd, "Καλοκαίρι Στην Καρδιά" το οποίο περιλάμβανε τα τραγούδια "Crashing Down", "Α.Γ.Α.Π.Η.", "Σώσε Με" και "Το Μυστικό Μου Να Βρεις". Τα τρία τελευταία έγιναν και videoclip. Η απονομή του χρυσού της δίσκου έγινε στο 2ο live της τρίτης σεζόν του The X-Factor Greece.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2011 ανακοινώθηκε ότι θα αναλάμβανε την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision καθώς και τα τρία υποψήφια τραγούδια της, "Call The Police", "You Don't Belong Here" και "La La Love". Στις 25 Ιανουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε ο κυπριακός τελικός όπου νίκησε το "La La Love". Στις 30 Ιανουαρίου επανακυκλοφόρησε το cd "Σαν Ένα Όνειρο" ως euro edition με τα κομμάτια του τελικού αλλά και την ελληνική έκδοση του τραγουδιού "You Don't Belong Here" ως "Φωτιά Βροχή". Αμέσως μετά την επιλογή του τραγουδιού, ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία σε όλη την Ευρώπη για την προώθηση του.

Στις 22 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος ημιτελικός, όπου η Κύπρος συμμετείχε κατακτώντας την 7η θέση με 91 βαθμούς, αναλυτικότερα την 4η θέση από την επιτροπή και την 6η θέση από τις ψήφους του κοινού. Η Κύπρος κατάφερε να περάσει στον τελικό της 26ης Μαΐου 2012, κερδίζοντας την 16η θέση με 65 βαθμούς, αναλυτικότερα την 12η θέση από την επιτροπή και την 15η θέση από τις ψήφους του κοινού. Μετά τη λήξη της Eurovision ξεκίνησε προσωπική περιοδεία σε Ελλάδα, Κύπρο, Σουηδία, Ισπανία και Αλβανία.