Πέθανε η Χαριτίνη Καρόλου

Θλίψη!

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP/ Φωτογραφία αρχείου
NDP/ Φωτογραφία αρχείου

Πέθανε η Χαριτίνη Καρόλου, η μεγάλη ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, άφησε σήμερα Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, πριν από μερικές ώρες, την τελευταία της πνοή. Η σημερινή ημέρα απότελεί σίγουρα, μία πολύ δύσκολή μέρα, αφού μόλις πριν από λίγο οι κοντινοί άνθρωποι του, είπαν το δικό τους "Αντίο" στο Βασίλη Καρρά (δείτε εδώ τι συνέβη στην κηδεία του).

Πέθανε η Χαριτίνη Καρόλου

Την τραγική είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο αγαπημένος ηθοποιός, Σπύρος Μπιμπίλας, με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα. «Αντίο αγαπημένη μου φίλη πριν από λίγο μάθαμε το θλιβερό νέο ... η καλή μας φίλη συνάδελφος και πολύ καλή ηθοποιός Χαριτίνη Καρόλου άφησε την τελευταία της πνοή και ταξιδεύει προς το φως... Καλό ταξίδι Χαριτινη μου... θα σε θυμαμαι πάντα με αγάπη για το νιάξιμό σου για όλους μας και για τη λατρεία σου για το θέατρο!», έγραψε στη λεζάντα που συνόδευσε τη φωτογραφία της από τα νιάτα της.


Λίγα λόγια για τη Χαριτίνη Καρόλου

Η Χαριτίνη Καρόλου γεννήθηκε στην Κοζάνη με καταγωγή από τον Βόλο, αλλά μεγάλωσε στον Πειραιά. Ο πατέρας της ήταν δικαστικός και είχε άλλα επτά αδέλφια (ήταν η μικρότερη).

Ο πατέρας της αγαπούσε τον κινηματογράφο και το θέατρο, και από μικρή παρακολουθούσε παραστάσεις με το “μικρόβιο” της υποκριτικής να έχει μπει μέσα της για τα καλά. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη και του Ωδείου Αθηνών (αποφοίτησε το 1964). Ήταν σύζυγος από το 1986 του σκηνοθέτη και τηλεοπτικού παραγωγού, Σούλη Γεωργιάδη που πέθανε το 1997.

Η Χαριτίνη Καρόλου υπήρξε μία σπουδαία ηθοποιός και κολλητή φίλης της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Μάλιστα είχαν παίξει μαζί στην ταινία «Πονηρό θηλυκό κατεργάρα γυναίκα» υποδυόμενες τις αντίζηλες.

Πηγή: ellinikoskinimatografos.gr