Αντρέας Μικρούτσικος: Αυτό είναι το πασίγνωστο τραγούδι που έγραψε μετά τον θάνατο της συντρόφου του

«Ήταν αδικία της ζωής»

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Αντρέας Μικρούτσικος: Αυτό είναι το πασίγνωστο τραγούδι που έγραψε μετά τον θάνατο της συντρόφου του

Συγκίνηση προκάλεσε η πρόσφατη αποκάλυψη του Αντρέα Μικρούτσικου πως πριν από χρόνια, όταν ακόμα έκανε τα πρώτα του βήματα στον καλλιτεχνικό χώρο είχε χάσει την σύντροφό του Εύη από καρκίνο στον τράχηλο της μήτρας, ενώ εκείνη ήταν μόλις 25 ετών. Ο παρουσιαστής και δημιουργός είπε στον αέρα του Super Κατερίνα πως την πρώτη περίοδο μετά την απώλεια της δυσκολευόταν ακόμα και να κοιμηθεί, έχοντας ως μεγάλο στήριγμα την Σοφία Βόσσου, που του στάθηκε.

«Ο θάνατος της Εύης και το πένθος μου ήταν πολύ βαρύ, ήταν αδιανόητο να φεύγει ένα κορίτσι 25 ετών σαν τα κρύα τα νερά έτσι ξαφνικά, μέσα σε 8-9 μήνες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντρέας Μικρούτσικος. Χαρακτηριστικό ότι δεν έφυγε ποτέ από την καρδιά του δεν είναι μόνο ότι ακόμα αναφέρεται σε εκείνη με τρυφερότητα, αλλά και το γεγονός ότι κατέγραψε τα συναισθήματά του για εκείνη σε τραγούδι. Και όσοι είστε fan του, σίγουρα το έχετε ακούσει.

Αντρέας Μικρούτσικος

Αντρέας Μικρούτσικος: «Έγραψα για εκείνη το “Χαμένο νησί”»

Ο παρουσιαστής είχε μιλήσει για την ξαφνική απώλεια τη συντρόφου του και σε συνέντευξη του στο περιοδικό YOU το 2020, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι της έγραψε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, το «Χαμένο νησί». Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρατε τίποτα για την Εύη, που ήταν ηθοποιός, παρά μόνο ένα τραγούδι, το “χαμένο νησί” που έγραψα για εκείνη. Πάντα έγραφα στίχους και μουσική, αλλά λόγω της ανάγκης μου να κρατάω μέσα μου ζωντανή την Εύη τούς έβγαλα προς τα έξω. Τη σκέφτομαι πάντα σαν ένα όμορφο, άτυχο και ταλαντούχο πλάσμα».

Στην πορεία ο Αντρέας Μικρούτσικος περιέγραφε με λεπτομέρειες τον πρώτο καιρό που έμαθε για την ασθένειά της: «Ήταν μεγάλη αδικία της ζωής, ένα κορίτσι 25 χρόνων να πάθει καρκίνο και να “φύγει”. Μια ωραία πρωία την πήρε τηλέφωνο ο ξάδερφός της που ήταν γυναικολόγος και της είπε “Πες στον Αντρέα να με πάρει τηλέφωνο”. Αμέσως κατάλαβα ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε γιατί με τον ξάδερφό της μέχρι τότε λέγαμε μόνο ένα “γεια”. Πήγα στη μάνα μου κλαίγοντας και της είπα “Η Εύη πρέπει να έχει καρκίνο”. Επιβεβαιώθηκα λίγο αργότερα, η αντίστροφη μέτρηση για εκείνη είχε μόλις αρχίσει...»