Χάρης Ρώμας: «Αν συνεχιζόταν το “Κωνσταντίνου και Ελένης” θα είχαμε πάρει ο καθένας από ένα σπίτι»

Η αποκάλυψη για το τέλος των γυρισμάτων

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Χάρης Ρώμας: «Αν συνεχιζόταν το “Κωνσταντίνου και Ελένης” θα είχαμε πάρει ο καθένας από ένα σπίτι»

Για μία από τις σειρές που σημάδεψαν την καριέρα του, αλλά και την ελληνική τηλεόραση γενικότερα μίλησε ο Χάρης Ρώμας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!». Ο λόγος φυσικά για το «Κωνσταντίνου και Ελένης», με τον δημιουργό και πρωταγωνιστή να λέει χαρακτηριστικά, ότι το κλίμα που επικρατούσε στα γυρίσματα ήταν απ' τα πιο όμορφα που έχει συναντήσει μέχρι σήμερα.

«Αν και δεν μου αρέσει να μιλάω για αυτή την πολύ μεγάλη μας επιτυχία, που πράγματι σφράγισε τις καριέρες μας, αλλά και τις ζωές πολλών ανθρώπων και μας έκανε πολύ ευτυχισμένους από τότε που το γυρίζαμε. Αυτό που θυμάμαι από το “Κωνσταντίνου και Ελένης” είναι πως ήμασταν σαν μια ατέλειωτη πενταήμερη», είπε χαρακτηριστικά ο Χάρης Ρώμας για να συμπληρώσει: «Δεν μου έχει ξανατύχει ποτέ μέσα στα χρόνια να γίνεται τόσο γέλιο στο πλατό. Ήταν σημαδιακό για αυτό που επρόκειτο να ακολουθήσει, ότι γενιές επί γενεών ξαναγελάνε και ξαναψυχαγωγούνται με αυτό το προϊόν που δεν παύει να μοιάζει φρέσκο».

«Στο τελευταίο γύρισμα είχαμε έναν δισταγμό»

Συνεχίζοντας ο Χάρης Ρώμας αναφέρθηκε και σε ανέκδοτα περιστατικά από το τέλος των γυρισμάτων: «Στο τελευταίο επεισόδιο θυμάμαι που “παντρευόμασταν” με την Ελένη και μου έλεγε “Ρε, θα ρίξουμε και γλωσσόφιλο; Θα τρελαθούμε τελείως”. Ήταν πολύ αστείο, φιλιόμασταν και γελούσαμε. Παρότι ήμασταν νέοι, υπήρχε ένας μικρός δισταγμός για το αν έπρεπε να το σταματήσουμε μετά τις δύο σεζόν που ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία του».

Όπως κατέληξε: «Υπήρχε μια χαρά για το μέλλον που έρχεται, ειδικά για την πορεία μας στο θέατρο που θέλαμε όλοι να είναι εξίσου δυνατή, και από την άλλη ένας μικρός δισταγμός για το αν κάναμε καλά που το σταματούσαμε εκείνη τη στιγμή. Οικονομικά σίγουρα δεν κάναμε καλά, γιατί αν συνεχιζόταν, όπως έχει πει και η Ελένη, κάποια στιγμή εκείνη κι εγώ που ήμασταν οι πιο υψηλά αμειβόμενοι ως πρωταγωνιστές, θα είχαμε πάρει ο καθένας από ένα σπίτι».

Δείτε επίσης: Καφέ της Χαράς: Αυτό είναι το πραγματικό σπίτι του «Πώποτα»! Θα το ζήλευε μέχρι και η Χάσκα!