Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Εγώ θα δω το φως κι εσείς το σκοτάδι...» - Η απάντηση που της έδωσε γνωστός ηθοποιός

«Ακούστε, κυρία Αλίκη, εγώ πιστεύω γιατί...»

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP/ Φωτογραφία αρχείου
NDP/ Φωτογραφία αρχείου

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τραγική απώλεια της Εθνικής μας Σταρ, Αλίκης Βουγιουκλάκη, και ακόμα και σήμερα έρχονται στην επιφάνεια, άγνωστες πτυχές της ζωής της, καθώς και περιστατικά, που συνέβησαν στον πολυτάραχο βίο της (δείτε εδώ την αποκάλυψη για το άγνωστο περιστατικό της με τον Βασίλη Ζούλια).

Το ίδιο έκανε πρόσφατα, σε συνέντευξη, που παραχώρησε και ο δημοφιλής ηθοποιός, Πέτρος Ξεκούκης, με την αποκάλυψη μίας μη γνωστής στο κοινό στιχομυθίας, που είχαν οι δυο τους πριν από αρκετά χρόνια, με κεντρικό θέμα τη θρησκεία και την πίστη.

Η άγνωστη ιστορία του Πέτρου Ξεκούκη με την Αλίκη Βουγιουκλάκη για τη θρησκεία

Έχετε βαθιά πίστη στον Θεό. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια ιδιαίτερη εμπειρία;

Πριν από 36 χρόνια είχαν δώσει στη μεγάλη μου αδελφή τρεις μήνες ζωής, καθώς είχε τρεις μεταστάσεις καρκίνου. Όμως χάρη στην πίστη της, με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης, ζει ακόμα. Κάθε μέρα ζω αυτό το θαύμα, έχοντας δίπλα μου την αδελφή μου. Επίσης, είχα τη μεγάλη ευλογία να γνωρίσω τον Άγιο Παϊσιο από κοντά. Το 1978, σε ηλικία 18 ετών, πήγα στο Άγιον Όρος, όπου ο αδελφός της γιαγιάς μου ήταν μοναχός. Κρατάω στην καρδιά και στη μνήμη την γνωριμία μας και μάλιστα μετέπειτα ήρθε στα χέρια μου και ο σκούφος του Αγίου. Τον εναπόθεσα, όμως, πίσω στο μοναστήρι. Βέβαια, δεν τον χάρισα, μπορώ να πάω ανά πάσα στιγμή να τον πάρω ξανά.

βουγιουκλακη μυστικα

Έχετε βιώσει ποτέ κάποια άβολη στιγμή εξαιτίας της πίστης σας;

Όχι, αλλά θυμάμαι ένα περιστατικό που είχε συμβεί κάποτε. Είχα συναντηθεί ύστερα από κάποια παράσταση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και στην κουβέντα που κάναμε ανέφερα ότι νηστεύω για τη Σαρακοστή. Τότε μου είπε: «Ξεκούκη, γιατί νηστεύεις; Για να πας στον Παράδεισο;» και εγώ της απάντησα: «Ακούστε, κυρία Αλίκη, εγώ πιστεύω γιατί ελπίζω ότι υπάρχει Θεός. Αν δεν υπάρχει, δεν έχασα και τίποτα. Εάν υπάρχει, όμως, έχω κερδίσει τα πάντα. Εγώ θα δω το φως κι εσείς το σκοτάδι», εξιστόρησε στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα.