Βασίλης Καρράς: 2η ηχηρή απουσία από την κηδεία του - «Με την Χριστίνα, τη σύζυγό του, μιλήσαμε...»

Η δημόσια αποκάλυψη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency
Φωτογραφίες αρχείου NDP Photo Agency

Ο Βασίλης Καρράς κηδεύτηκε στις 26 Δεκεμβρίου στην Καβάλα και παρόλο που πλήθος κόσμου, πέρα από τους συγγενείς και τους φίλους του, βρέθηκε εκεί για να τον αποχαιρετήσει, υπήρξαν και κάποιες ηχηρές απουσίες από τους συνεργάτες του. Πρόκειται για έναν άνδρα (δείτε εδώ ποιον) και μία γυναίκα.

Ο λόγος για την Έλλη Κοκκίνου. Η ίδια μίλησε στην κάμερα της εκπομπής του ΑΝΤ1, Πρωινό, και αποκάλυψε ποιος ήταν ο λόγος που απουσίαζε, εκφράζοντας την θλίψη της για την απώλεια του "μεγάλου" καλλιτέχνη και από τη ζωή της, αλλά και από τη μουσική σκηνή.

Ο πραγματικός λόγος που η Έλλη Κοκκίνου έλειπε από την κηδεία του Βασίλη Καρρά

«Έχω συνεργαστεί πολλές φορές με το Βασίλη. Τελευταία φορά συνεργαστήκαμε το 2019-2020 με τον Γιάννη Πλούταρχο παρέα στην Ιερά Οδό. Ένας άνθρωπος τεράστιος, μία παιδική ψυχή, μια αυθεντικότητα ως άνθρωπος, ένας άνθρωπος που δεν φοβόταν να πει την άποψή του. Το καμαρίνι του ήταν πάντα ανοιχτό, γιατί πολύ απλά η καρδιά του ήταν πάντα ανοιχτή για όλους.

Η απώλεια είναι τεράστια και για τον καλλιτεχνικό κόσμο, αλλά γενικότερα και για όλους εμάς που ήμασταν η καλλιτεχνική του οικογένεια και όχι μόνο. Εγώ δεν θα ξεχάσω εκείνη τη χρονιά, ήταν παραμονή Πρωτοχρονιάς και έκοβαν την βασιλόπιτα με την οικογένειά του. Περνάω λέω “χρόνια πολλά” και μου λέει “κόβουμε την πίτα”. “Ναι Βασίλη μου, αυτή είναι της οικογένεια σας”. “Κι εσύ οικογένειά είσαι”. Και μου έκοψαν κι εμένα ένα κομμάτι και κέρδισα και το φλουρί.

Για εμένα ο Βασίλης, η Χριστίνα και η Ειρήνη σημαίνουν πάρα πολλά. Ένας συγκλονιστικός άνθρωπος, από τους λίγους τόσο αγαπητούς στον κόσμο. Αυτό το απέδειξε και το αντίκτυπο που είχε ο θάνατος του. Με την Χριστίνα μιλήσαμε από τη Δευτέρα τα είπαμε οι δυο μας, έτσι κι αλλιώς μιλούσαμε με τη Χριστίνα όλο αυτό το διάστημα που ήταν άρρωστος ο Βασίλης… Για λόγους υγείας δικούς μου δεν μπορούσα να ανέβω στην κηδεία δυστυχώς, θα πάω μία άλλη μέρα να κάτσουμε πιο ήρεμα οι δυο μας (πράγματι, ακύρωσε και τις εμφανίσεις της γι' αυτό - η ανακοίνωσή της).

Είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας. Έχει αφήσει τόση αγάπη σε μας, έχουμε γεμίσει από την αγάπη του, από τα τραγούδια του. Σίγουρα θα μας ακούει κάθε φορά που θα το τραγουδάμε, πάντα τον τραγουδούσαμε, τώρα θα τον τραγουδάμε περισσότερο είναι η αλήθεια…

Τι θα κρατήσω από τον Βασίλη; Το ότι δεν σε άφηνε ποτέ μόνος σου. Δε σε άφηνε ποτέ στεναχωρημένο, πάντα προσπαθούσε να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις ότι έγνοια είχες. Το μεγαλείο της καρδιάς του, αυτό θα έχω να θυμάμαι. Το σπίτι του πάντα ανοιχτό, πάντα ανοιχτό για όλους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ. Είμαι πολύ τυχερή που τον γνώρισα, δούλεψα τόσες φορές μαζί του, που με έβαλε μέσα στο σπίτι του, που μοιράστηκα οικογενειακές στιγμές μαζί του, γιορτές, το γάμο της κόρης του. Είμαι ευγνώμων, είμαι πολύ τυχερή», είπε η τραγουδίστρια συγκινημένη.